Foto: Kadrs no video

Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija pirmdien uzklausīs vairāku pašvaldību pārstāvjus, tostarp Rīgas mēru Nilu Ušakovu, liecina komisijas sēdes darba kārtība. Sēdes norisi tiešraidē var vērot arī portālā "Delfi.lv".

Deputāti spriedīs par būvuzraudzības funkciju nodrošināšanu pilsētu būvvaldēs un iestāžu sadarbību ar valsti, lai nodrošinātu būvniecības pārraudzību un koordināciju savā teritorijā, kā arī būvprojekta ekspertu un projektētāju atbildību.

Tāpat plānots analizēt Patērētāju tiesību aizsardzības centra kapacitāti, veicot pārbaudes un ekspertīzes būvniecības jomā, jaunā Būvniecības valsts kontroles biroja darba uzsākšanu publisku ēku ekspluatācijas uzraudzības jomā un citiem jautājumiem.

Uzaicinoto personu lokā ir Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas pilsētas Būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs, kā arī būvvalžu vadītāji no Daugavpils, Jelgavas, Liepājas un citi.

Jau vēstīts, ka pašlaik Zolitūdes traģēdijas krimināllietā par aizdomās turētajiem atzītas trīs personas - lielveikala "Maxima" konstruktors būvinženieris Ivars Sergets, lielveikala ekspertīzes veicējs Andris Gulbis, kā arī būvprojekta vadītājs Andris Kalinka, kura ģimenei pieder arhitektu birojs "Kubs", un kurš projektējis sagruvušo lielveikalu "Maxima".

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par Latvijas valsts rīcību, izvērtējot 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē notikušās traģēdijas cēloņus, un turpmākajām darbībām, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu traģēdiju atkārtošanos, kā arī par darbībām minētās traģēdijas seku novēršanā tika izveidota šā gada 11.novembrī uz vienu gadu.

Zolitūdes traģēdijā, iebrūkot tirdzniecības centra "Maxima" jumtam Rīgā, Priedaines ielā 20, bojā gāja 54 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!