Foto: F64
Valsts ieņēmumu dienests (VID) Rīgas Zooloģiskajam dārzam nodevis ceturtdien Rīgas centrāltirgū un Purvciema tirgū konfiscētos 627 kilogramus dārzeņu un zaļumu, portāls “Delfi” uzzināja VID.

Kopumā tika konfiscēti 354,02 kilogrami augļu - 22,5 kilogrami apelsīnu, 9,5 kilogrami banānu, 186,2 kilogrami ananāsu, 69 kilogrami citronu, kā arī 269,1 kilograms dārzeņu - 58 kilogrami paprikas, 26,5 kilogrami gurķu, 56,5 kilogrami kāpostu, 23 kilogrami tomātu, 19,5 kilogrami avokado, un 4,6 kilogrami pētersīļu.

VID pārbaudēs uz tirgiem devās, lai pārbaudītu, vai tirgotāji patiešām tirgo pašu izaudzētu produkciju vai iepirktu produkciju. 

Pārbaužu laikā VID inspektori veica kontrolpirkumus un pārbaudīja preču izcelsmi apliecinošus dokumentus, preču pavaddokumentu žurnālu, tirdzniecības vietā esošā elektroniskā kases aparāta lietošanas noteikumu ievērošanu, kā arī to, vai ar tirdzniecības vietā nodarbinātajām personām ir noslēgtas darba tiesiskās attiecības un ir iesniegtas ziņas VID ne vēlāk kā vienu dienu (vai vienu stundu, ja informācija tiek iesniegta elektroniski) pirms persona uzsāk darbu. 

Kopumā dažādus tirdzniecības pārkāpumus VID inspektori konstatēja 21 gadījumā jeb 95% no 22 pārbaudēm.

Visbiežāk VID inspektoriem, veicot kontrolpirkumu, pirkums netika reģistrēts elektroniskajā kases aparātā , kases aparāts nemaz nebija uzstādīts vai arī tā lietošanā tika konstatēti dažādi pārkāpumi.

Tāpat pārbaužu laikā tika konstatēts, ka 10 tirdzniecības vietās Rīgas Centrāltirgū tiek tirgota nezināmas izcelsmes produkcija. Uzzinot, ka pircējs ir VID inspektors, pārdevēji atstāja tirdzniecības vietu un neatgriezās, neuzrādot preces pavaddokumentus.

Līdz ar to preces atzītas par bezsaimnieka mantu un pieņemti lēmumi administratīvā pārkāpuma lietā par dārzeņu, zaļumu un augļu konfiskāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!