Foto: LETA
Zatlera Reformu partija (ZRP) būtu gatava uzņemt atpakaļ savās rindās atšķēlušos deputātus, kas esot viņu līdera Klāva Olšteina "nozombēti", Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" sacīja ZRP viens no līderiem Vjačeslavs Dombrovskis.

Runājot par iespējamo risinājumu, ar kuru trešdien iet pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa, Dombrovskis sacīja, ka "divi, trīs, maksimums četri deputāti", kas pameta ZRP, varētu atgriezties ZRP frakcijā.

"Mēs ņemtu pretī, arī ņemot vērā apstākļus, kādos viņi aizgāja no partijas, jo mums ir izveidojies priekšstats, ka liela daļa no šiem aizgājušajiem deputātiem ir drusciņ nozombēti," teica Dombrovskis, piebilstot, ka deputātus "nozombējis" Olšteins.

Savukārt Olšteins nepiekrita, ka kāds no šiem deputātiem būtu kaut kādā veidā pārliecināts pamest partiju, un lēmumi ir pieņemti patstāvīgi. "Arī šī reize bija tā, ka cilvēkiem bija sakrājies jautājumu loks, kas viņiem ir nepieņemams, darbojoties Zatlera Reformu partijā, tāpēc viņi partiju pameta," skaidroja Olšteins.

Viņš norādīja, ka otrdien seši deputāti parakstījuši dokumentu, kas iesniegts arī Saeimas prezidijā, ka tiks veidota neatkarīga deputātu grupa. "Mēs esam monolīts spēks," uzsvēra Olšteins. Tādējādi viņš noliedza, ka kāds no šiem deputātiem varētu atgriezties ZRP.

"Nav pamata teikt, ka šie cilvēki nevar atbalstīt valdību," vēlreiz norādīja Olšteins.

Savukārt Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars kā iespējamo teorētisko risinājumu redz, ka šie seši deputāti noliek mandātu un viņu vietā nāk citi ZRP deputātu kandidāti.

Jau vēstīts, ka dienu pirms 11.Saeimas sanākšanas ZRP pameta seši deputāti - Klāvs Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs. Deputāti veidos neatkarīgu deputātu grupu Olšteina vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!