Foto: F64

Zatlera Reformu partija (ZRP), kura trešdien sāka šaubīties par iespējamās koalīcijas partneru – apvienības "Vienotība" un Nacionālās apvienības – nodomiem īstenot ZRP iecerētās reformas, gaidīs no abiem iespējamajiem partneriem publisku apliecinājumu, ka reformas varēs īstenot, intervijā LTV raidījumam "Panorāma" sacīja ZRP valdes loceklis Edmunds Sprūdžs.

Sprūdžs norādīja, ka neesot jēgas turpināt sarunas par koalīcijas veidošanu, ja izstrādātās programmas tiek apšaubītas. "Mūsu mērķis nav nokļūt valdībā par katru cenu," sacīja Sprūdžs, piebilstot – ja nav pārliecības, ka izdosies īstenot iecerētās reformas, tad tādā valdībā "mums nav ko darīt".

ZRP pārstāvis norādīja, ka ne tikai "Vienotības" pārstāve Solvita Āboltiņa intervijā Latvijas radio trešdien apšaubījusi ZRP plānotās izglītības un nodokļu reformas, bet arī Nacionālās Apvienības pārstāvis Raivis Dzintars savā blogā pieļāvis, ka vienošanās dokumentam un tā saliedētības sadaļai būs otršķirīga loma.

Arī koalīcijas veidošanu sarunu laikā vērtību deklarācija strauji aizgājusi otrajā plānā, sacīja Sprūdzš.

Viņš norādīja – ja iecerētās reformas neizdosies īstenot, ZRP nevarēs to paskaidros saviem vēlētājiem. Tāpēc partija došot laiku partneriem apdomāt trešdien ZRP izplatīto paziņojumu. ZRP gaidīs no abiem partneriem publisku apliecinājumu reformu īstenošanai.

Sprūdžs ZRP lēmumu nesaistīja ar koalīcijas modeļa maiņu, taču norādīja, ka šādu iespēju nevar izslēgt, piebilstot: "šobrīd tam nav pamata".

Jau vēstīts, ka ZRP, uzskatot, ka "Vienotība" un Nacionālā apvienība topošajā valdības deklarācijā ir gatavi parakstīt vienošanās par ZRP rosināto reformu īstenošanu bez patiesa nodoma tās īstenot, nolēmusi līdz piektdienai ieturēt pauzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!