Foto: Publicitātes foto
Mēģinot pārpeldēt Zunda kanālu, Rīgā sestdien noslīcis kāds 52 gadus vecs vīrietis, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Uzsākot peldējumu, no kanāla krasta vīrieti vēroja viņa biedrs. Kad vīrietis ūdenī vairs nebija manāms, viņa biedrs izsaucis glābšanas dienestu.

Negadījums noticis iepretim Ķīpsalas izstāžu kompleksam. Ūdenslīdēji vīrieša mirstīgās atliekas izcēluši no ūdens, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Slimnīcā pēc slīkšanas sestdien nogādāts kāds 23 gadus vecs vīrietis Latgalē. Sācis slīkt, vīrietis pats saviem spēkiem izkļuvis no ūdens.

Saskaņā ar VUGD datiem šogad no Latvijas ūdenstilpēm izceltas jau 72 bojā gājušu cilvēku mirstīgās atliekas, kas ir aptuveni tikpat daudz, cik analoģiskā laika periodā pērn. No visiem šogad noslīkušajiem seši bijuši nepilngadīgie.

Faktiskais noslīkušo skaits gan ir lielāks, nekā liecina VUGD apkopotā statistika, jo ir gadījumi, kad noslīkušo izcelšanā no ūdens nav nepieciešams piedalīties VUGD.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1313 izsaukumus, no kuriem 355 bija saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!