Bijušais Rīgas domes deputāts Juris Žuravļovs, kuram tiesa atņēma Latvijas pilsonību, ir saņēmis divus ekspertīžu slēdzienus, kas pierādot, ka viņa pilsonības pieteikuma dokumentu mapē ievietoti viltoti materiāli ar viņa viltotu parakstu.
Žurovļovs uzskata, ka līdz ar to pilsonība viņam atņemta nelikumīgi. Šos ekspertīžu rezultātus viņš nosūtījis Augstākās tiesas priekšsēdētājam Andrim Guļānam un arī Augstākās tiesas Senātam, kur iesniegta arī viņa kasācijas sūdzība, otrdien preses konferencē stāstīja bijušais deputāts.

Tiesu ekspertīžu zinātniskās pētniecības laboratorija un arī Valsts policijas ekspertīžu centrs atzinuši, ka Žuravļova 1993.gada marta anketā un pieteikumā pievienoti ne ar viņa roku rakstīti dokumenti. Žuravļovs paziņoja, ka viltoti tie dokumenti, kuros teikts, ka viņa vecāki ir miruši.

Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns apstiprināja, ka Valsts policijas ekspertīžu centra veiktā pārbaude konstatējusi, ka minētie dokumenti nav ar Žuravļova roku parakstīti. Ekspertīze veikta pēc policijas pieprasījuma. Plašāku informāciju policijas preses sekretārs nesniedza.

Žuravļovs par savu tālāko rīcību spriedīs savas - Labklājības - partijas sēdē. Tomēr viņš paredzēja, ka šos ekspertīžu rezultātus iesniegs tiesu instancēs.

5.septembrī Augstākā tiesa nolēma atņemt pilsonību Žuravļovam, jo viņš 1993.gadā pilsonību ieguvis, sniedzot nepatiesas ziņas par sevi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!