Foto: Shutterstock

Ēsmu grauzējiem nedrīkst izlikt tirdzniecības zālē, taču citu veidu, kā izķert peles, uzņēmuma pārstāvji konkrētajā situācijā neredzēja, apgalvo SIA "Aktis" valdes locekle Evita Misa. Viņas vadītais uzņēmums nodrošina dezinfekcijas un deratizācijas pakalpojumus veikalam "Maxima" Jelgavā, kur svētdien trauksmi radīja atrasts vīstoklis ar grauzēju indi.

"Veikalā bija parādījušās peles, par ko liecināja viņu ekskrementi. Izvietojām līmlaukus, taču nevienu peli šādi nenoķērām. Tāpēc uz dažām dienām tirdzniecības zālē zem plauktiem izlikām ēsmu, jo citādi noķert peles neizdevās. Šīs ēsmas lietošana ir atļauta Eiropas Savienībā," stāstīja Misa, atzīstot, ka ēsmu tirdzniecības zālē izvietot nedrīkst.

Viņa skaidro, ka ēsmas iepakojumi izvietoti zem plauktiem, kur pircējiem tie nav pamanāmi: "Lai tos ieraudzītu, vajadzētu speciāli pietupties vai ķeksēt tos ar garu kātu."

Par to, ka ēsma izlikta, informēta veikala vadība un darbinieki. Iespējams, ka vakar iepakojumu ar indi izvilkusi apkopēja, aizķerot to ar slotu. "Nostrādāja cilvēciskais faktors. Strādājam jau 22 gadus, bet šāds atgadījums ir pirmo reizi," apgalvoja Misa.

Jau ziņots, ka vakar uz pāris stundām tika slēgts tirdzniecības centrs "Pilsētas pasāža" Jelgavā, jo kādā no veikaliem tika atrasts vīstoklis ar nezināmas izcelsmes vielu, kas vēlāk izrādījās žurku inde.

Pēc vakardienas notikumiem Jelgavas tirdzniecības centrā "Pilsētas pasāža", kad veikalā "Maxima" atrasts iepakojums ar žurku indi, lielveikalu tīklā sākta iekšējā pārbaude, iepriekš apliecināja SIA "Maxima Latvija" komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

Viņš informēja, ka dezinfekcijas un deratizācijas pasākumus "Maxima" veikalos veic uzņēmums SIA "Aktis". "Līdz šim nekādu incidentu sadarbībā ar šo uzņēmumu nav bijis, un šis ir atsevišķs gadījums, kam pamatā ir cilvēciska kļūda. Pašlaik veicam iekšējo pārbaudi par konkrēto situāciju un gaidām oficiālu paskaidrojumu no SIA "Aktis", kas nodrošina šos pakalpojumus," skaidroja Beseris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!