Foto: LETA
Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) piektdien rīko ikgadējo konferenci, kuras laikā nozares eksperti un pētnieki stāstīs par savu pieredzi un ielūkosies mediju nākotnē.

Konference sāksies pulksten 14 ar LŽA vadītājas Ritas Rudušas ievadvārdiem, bet turpinājumā sekos Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes studentu īsas prezentācijas par mediju vides pētījumiem.

LŽA konferencē Latvijas žurnālisti atskatīsies uz pērnā gada spilgtākajiem notikumiem, izaicinājumiem un veiksmes stāstiem žurnālistikā, kā arī aplūkos, kas ir aktuālākais, kas Latvijā skar žurnālistiku krievu valodā.

Tāpat konferences ietvaros notiks divas diskusijas: Moderatora Arņa Krauzes vadībā "Pieci.lv" ētera balss Toms Grēviņš, Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītāja Aiga Grišāne un bijusī Latvijas Radio valdes locekle Sigita Roķe spriedīs par to, kas ir Latvijas Radio izaicinājumi, tuvojoties medija 100 gadu jubilejai, bet Aida Tomsona vadībā laikraksta "Bauskas Dzīve" galvenā redaktore Anita Rozentāle, Latvijas Preses izdevēju asociācijas izpilddirektors Guntars Līcis un Latvijas Pašvaldību padomniece juridiskajos jautājumos Kristīne Kinča spriedīs par neatkarīgās preses ilgtspēju reģionos.

Konferences pilna programma pieejama šeit.

Pēc konferences pulksten 19 notiks LŽA izcilības balvas pasniegšana, kuru vadīs "Comedy Latvia" komiķi Edgars Bāliņš un Rūdolfs Kugrēns. Ar balvas nominantiem iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!