Foto: PantherMedia/Scanpix

Zvērinātu advokātu padome (ZAP) jau ir atradusi sev jaunas telpas ārpus Rīgas apgabaltiesas, tomēr pagaidām līgums vēl nav noslēgts, aģentūrai LETA norādīja ZAP priekšsēdētāja vietniece Guna Kaminska.

Viņa gan vēl nevēlējās izpaust, uz kuru vietu ZAP grasās pāriet, jo nav vēl parakstīts līgums. Kaminska gan papildināja, ka tagad ir atlicis vienīgi pārcelties.

ZAP priekšsēdētāja vietniece gan pauda nožēlu, ka pēc tik ilgiem gadiem ir jāpamet Rīgas apgabaltiesas telpas, norādot, ka viņa tomēr cerēja, ka tiesu sistēmai piederīgajiem tiesā būtu palikušas telpas.

Savukārt Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja Daiga Vilsone aģentūrai LETA paskaidroja, ka pāreja uz "tīrajām" trīspakāpju tiesu instancēm nozīmē Augstākās tiesas palātu likvidāciju, līdz ar to Rīgas apgabaltiesā atgriezīsies kolēģi, kuri uz laiku pilda palātas tiesnešu pienākumus.

"Līdz ar to Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijai ir nepieciešamas darba telpas," sacīja Vilsone.

Kā ziņots, 11.aprīlī notika zvērinātu advokātu kopsapulce. Tajā ZAP priekšsēdētājs Jānis Grīnbergs pauda, ka pārskata periodā 50 000 latu (71 143,6 eiro) bija paredzēti jaunu telpu ierīkošanai, tomēr tie netika iztērēti, jo padome jaunās telpās neievācās, taču tika apspriesti vairāki piedāvājumi.

Grīnbergs toreiz sacīja, ka ZAP šogad vairs nevarēs ieņemt līdzšinējās telpas Rīgas apgabaltiesā, par ko darīja zināmu tiesas priekšsēdētāja Vilsone. Viņš pauda cerību, ka "2014.gada beigas tiks sagaidītas jaunā mājvietā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!