Foto: LETA
Latvijas Zinātņu akadēmijas un Latvijas Universitātes (LU) radīto Cicerona balvu saņēmis Zviedrijas Karalistes ārlietu ministrs Karls Bilts. To viņam pasniegusi Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) un akadēmiķis Jānis Stradiņš, vēsta Saeimas preses dienests.

Biltam Cicerona balva piešķirta kategorijā „Starptautiskā politika” par Zviedrijas un Latvijas sadarbības sekmēšanu. Ietekmīgais žurnāls „Foreign Policy” ierindojis politiķi pasaules ietekmīgāko domātāju simtniekā

„Mēdz teikt, ka politikā draugu nav. Latvijas vēsture pierāda pretējo. Zviedrija ir bijusi patvērums daudzām jo daudzām latviešu ģimenēm, kuras savas tautas un valsts vēstures sarežģītākajos līkločos bijušas spiestas pamest dzimteni. Atmodas laikā Jūs, Bilta kungs, bijāt Baltijas valstu stiprais balsts un balss pasaulē,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja balvas pasniegšanas laikā.

Pēc pasākuma Bilts pateicies par izrādīto pagodinājumu un arī sacījis, ka Latvija jau pēc neilga laika kļūs par ES prezidējošo valsti, kuras laikā rīkos arī Austrumu partnerības samitu. Tas būšot Latvijas būtiskākais rīkotais pasākums prezidentūras laikā.

Sabiedrības cieņas balvu „Cicerons” Latvijas Zinātņu akadēmija un Latvijas Universitāte ik gadu pasniedz politiķiem, zinātniekiem un publicistikas praktiķiem par veiksmīgu sabiedrības uzrunu, sociālās saliedēšanas ideju paušanu vietējā, nacionālā, kā arī starptautiskā mērogā.

Cicerona balvu līdz šim ir saņēmuši gan ārvalstu prezidenti un diplomāti, kuri veicinājuši Latvijas iespējas pasaulē, tāpat arī Latvijas pārstāvji ārvalstīs, piemēram, Vaira Vīķe-Freiberga, Andris Piebalgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!