Foto: LETA
Zviedru kalto vēsturisko bruģi Rīgas domes Satiksmes departaments izmanto ielu atjaunošanai, portālam "Delfi" skaidroja departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Zviedru bruģi Rīgas dome glabā SIA "Tilts" noliktavā Spilves ielā. Šo bruģi pašvaldība regulāri izmanto remontdarbu veikšanā, norādīja Ahuna-Ozola.

Piemēram, liels daudzums izlietots Krišjāņa Barona ielas seguma atjaunošanā, jo iepriekš vēsturiskais bruģis bija rodams vien atsevišķos ielas posmos, bet pārējo ceļa daļu klāja asfaltbetons.

Šobrīd uz Barona ielas vēsturiskais bruģis ir ieklāts visā garumā, bet malās izvietotajām rekomendējošajām velojoslām izmantots betona bruģis.

Vēsturisko bruģi Satiksmes departaments izmantojis arī seguma atjaunošanas darbos Ganu, Lenču, Lienes un Zaķu ielā, ko iepriekš klāja asfaltbetons. Zviedru bruģi izmanto arī seguma atjaunošanā Vecrīgā un citviet.

Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins televīzijā "Rīga TV24" teica, ka betona bruģa kalpošanas laiks ir astoņus gadus ilgs, tāpēc Rīgas dome to vairs atkārtoti neizmanto.

Ahuna-Ozola portālam "Delfi" apstiprināja, ka, piemēram, no Brīvības ielas, Krišjāņa Valdemāra un Elizabetes ielas izņemto betona bruģi otrreiz vairs neizmantos.

"To neizmanto, jo bruģis ekspluatācijas vai demontāžas laikā var būt bojāts. Papildu izmaksas veidotu bruģa šķirošana. Kā arī neviens nedotu garantiju par bruģa ekspluatācijas ilgumu pēc darbu pabeigšanas," paskaidroja Ahuna-Ozola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!