Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderi 12.Saeimas vēlēšanās ir ārsts un farmaceits Guntis Belēvičs, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis un Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Dana Reizniece-Ozola.

ZZS ceturtdien Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniedza deputātu kandidātu sarakstu 12.Saeimas vēlēšanām, aģentūru LETA informēja CVK Informācijas nodaļas vecākā referente Vita Briže.

Kopumā piecos apgabalos vēlēšanās piedalīsies 115 Latvijas Zemnieku savienības, Latvijas Zaļās partijas, partijas "Latvijai un Ventspilij", Liepājas partijas un Līvānu partijas pārstāvji, pavēstīja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

"ZZS ir spēcīga un profesionāla komanda, kurā ir pieredzējuši politiķi - Saeimas deputāti, ministri, esošie un bijušie pašvaldību vadītāji, zinoši valsts pārvaldes un tautsaimniecības jomas eksperti, izglītības un sociālās jomas darbinieki, ārsti, kultūras darbinieki un citi," kandidātu sarakstu raksturojis ZZS valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis.

Rīgas vēlēšanu apgabalā saraksta līderi ir Belēvičs, kurš savulaik izveidojis spēcīgu aptieku tīklu, bet šobrīd vada bioloģisko saimniecību, Saeimas deputāts, Juridiskās komisijas un Nacionālās drošības komisijas loceklis Kārlis Seržants, Saeimas deputāts, bijušais reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Māris Kučinskis, uzņēmējs Valdis Kalnozols, Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs un uzņēmējs Edgars Tavars.

Vidzemē saraksta līderi ir Dūklavs, Saeimas deputāts, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja biedrs Ingmārs Līdaka, Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētājs Andris Siliņš, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes priekšsēdētāja vietnieks, Latvijas Biškopības biedrības valdes priekšsēdētājs, Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas loceklis Armands Krauze un Saeimas deputāte, Ārlietu komisijas sekretāre un Centrālās zemes komisijas priekšsēdētāja Inese Aizstrauta.

Zemgalē ar pirmajiem numuriem Saeimas vēlēšanās piedalīsies Brigmanis, labklājības ministrs Uldis Augulis, Saeimas deputāts, Latvijas Bērnu fonda ilggadējs vadītājs Andris Bērziņš, Latvijas Olimpiešu kluba prezidents un Latvijas Olimpiskās komitejas viceprezidents Raimonds Bergmanis un Saeimas deputāts, Nacionālo bruņoto spēku rezerves ģenerālis Juris Vectirāns.

Latgalē vēlēšanu saraksta līderi ir Vējonis, Saeimas deputāti Rihards Eigims un Jānis Klaužs, kurš ir arī "Līvānu goda pilsonis 2014", Balvu novada domes deputāts, Eiropas Savienības Reģionu komitejas loceklis Jānis Trupovnieks, Latvijas Lauku ģimenes asociācijas prezidente, Veselības ministrijas galvenā speciāliste, ģimenes ārste un Pasaules Veselības organizācijas eksperte Līga Kozlovska.

Kurzemes saraksta līderi ir Reizniece-Ozola, Saeimas deputāte, Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja un Sociālās drošības apakškomisijas priekšsēdētāja Aija Barča, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs, ārsts anesteziologs-reanimatologs Gundars Daudze, zvērināts advokāts, bijušais iekšlietu un tieslietu ministrs Mareks Segliņš un Talsu novada domes deputāts Dainis Karols.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!