Foto: Reuters/Scanpix

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ministru neformālā tikšanās ar Krievijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču ir "valdības jautājums", kas Ārlietu ministrijai kopā ar atbildīgajiem ministriem ir jārisina, trešdien žurnālistiem pauda Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Protams, neskatoties uz šo tikšanos, Latvijas nostāja attiecībā uz ekonomiskām sankcijām nav mainījusies. Tā ir kopējā – gan Latvijas, gan Baltijas, gan Eiropas Savienības pozīcija, ka katru reizi, kad tiek runāts par sankciju pagarināšanu, tiek izvērtēts Minskas vienošanās progress," pauda Vējonis. "Ja tas progress notiks, tad tiks attiecīgi lemts par sankciju atcelšanu. Ja progresa nebūs, tad, protams, viss turpināsies. Tas jāvērtē tādā kontekstā."

Valsts prezidents uzsvēra, ka dialogs ar Krieviju ir jāturpina, "kas Eiropas Savienības ietvaros arī notiek". "Tā ir kaimiņvalsts Eiropas Savienībai un mums. Protams, šīs attiecības ir jāuztur," uzsvēra Vējonis. Vienlaikus prezidents vērsa uzmanību, ka šogad ir jāpabeidz valsts demarkācijas process, kā arī jārisina jautājumi, kas saistīti ar robežšķērsošanu attiecībā uz bēgļiem.

"Protams, mūsu uzņēmējiem ir svarīgi joprojām būt, vismaz daļai uzņēmumu, Krievijas tirgū, jo tas saistās ar viņu izdzīvošanās spējām Latvijā. Arī budžeta jautājumi ar to saistās," atgādināja Valsts prezidents.

Kā iepriekš vēstīja interneta portāls "skaties.lv", Krievijas premjerministra Medvedeva vietnieks Dvorkovičs augusta sākumā, apmeklējot Rīgu, ticies ar trīs ZZS ministriem.

Neformālā tikšanās notikusi zivju pārstrādes rūpnīcā SIA "Karavela", un tajā piedalījušies finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, satiksmes ministrs Uldis Augulis un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Latvijas Zivrūpnieku savienība apvieno deviņus lielākos zivju pārstrādes uzņēmumus Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!