Foto: LETA

Ja pirmajā kārtā 3.jūnijā Valsts prezidents netiks ievēlēts un aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis otrajā kārtā nepiedalīsies, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) kandidāts prezidenta amatam varētu būt Liepājas mērs Uldis Sesks.

To pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" apliecināja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ingmārs Līdaka.

Viņš atgādināja, ka ZZS tika apspriesti vairāki Valsts prezidenta amata kandidāti, no kuriem Vējonis ieguva lielāko atbalstu.

Vienlaikus Vējonis iepriekš izteicās - ja tiks rīkota jauna vēlēšanu kārta ar jauniem kandidātiem, viņš tajā, visticamāk, nepiedalīsies. Līdaka gan pauda gatavību darīt visu, lai Vējonis startētu arī otrajā kārtā.

Savukārt Nacionālā apvienība (NA) par tālākajiem soļiem sola lemt kopīgi ar tās izvirzīto kandidātu - Egilu Levitu.

NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars atzina, ka NA iepriekš piedāvājusi koalīcijai kopīgi atbalstīt to kandidātu, kurš tiek tālāk, taču Līdaka uzsvēra - ZZS jau iepriekš atzinusi, ka par Levitu nebalsos.

Dzintars arī atzina -  ticamība, ka Levits iegūs Valsts prezidenta amatu, nav liela.

Jau vēstīts, ka līdz šim Valsts prezidenta amatam izvirzīti vairāki kandidāti. Zaļo un zemnieku savienība izvirzījusi Vējoni, kam atbalstu paudusi arī daļa partijas "Vienotība" deputātu. Nacionālās apvienības ieskatā piemērotākais kandidāts ir  Eiropas Tiesas tiesnesis Levits, bet opozīcijā esošā partija "Saskaņa" pieteikusi Sergeju Dolgopolovu.

Latvijas Reģionu apvienības kandidāts ir Mārtiņš Bondars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!