Foto: F64

ZZS šonedēļ neformāli vienojusies, ka Māris Kučinskis būs potenciālais premjera amata kandidāts, trešdien vēsta radījums LTV raidījums "Panorāma".

Savukārt partija "Vienotība", kura izvirzījusi Solvitu Āboltiņu ("Vienotība") kā iespējamo premjera amata kandidāti, varētu neatbalstīt Kučinska kandidatūru uz premjera amatu, liecina sarunas kuluāros.

Šādas rīcības gadījumā nāktos meklēt bezpartejisku valdības vadītāju, ziņo raidījums.

Jau ziņots, ka partija "Vienotība" premjera amatam izvirzīs partijas līderi Solvitu Āboltiņu.

Esošās koalīcijas partneris Nacionālā apvienība (NA) vairākkārt kategoriski paziņojusi, ka nepiedalīsies koalīcijā, kuras premjera amata kandidāts būtu "Vienotības" līdere Āboltiņa.

Savukārt ZZS pavēstīja, ka nestrādās koalīcijā, kurā nebūs NA. ZZS savu premjera amata kandidātu plāno paziņot 28. decembrī. Neoficiāli tiek minēts, ka ZZS premjera amatam varētu virzīt deputātu Māri Kučinski.

Tāpat vēstīts, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") pēc tikšanās ar Valsts prezidentu paziņojusi par demisiju, līdz ar to ir nepieciešams veidot jaunu Ministru kabinetu.

Līdzšinējā premjerministre Laimdota Straujuma (V) iekšlietu ministru Rohardu Kozlovski (V) minējusi kā vienu no kandidātiem nākamā Ministru prezidenta amatam. Taču Kozlovskis trešdien intervijā Latvijas Radio atklāja, ka kandidēt uz valdības vadītāja amatu negrasās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!