Foto: F64

ZZS atbalstīs izmaiņas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) likumā, tomēr "Vienotība" jaunizstrādāto likumu plāno nodot savu ekspertu izvērtēšanai pirms paust viedokli par to, pirmdien pēc koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdes žurnālistus informēja Ministru prezidenta parlamentārais sekretārs Armands Krauze un partijas "Vienotība" pārstāvis Arvils Ašeradens.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija otrdien, 1.martā, izskatīšanai Saeimā galīgajā lasījumā atbalstīja KNAB likuma grozījumus.

Tie paredz pilnveidot regulējumu attiecībā uz KNAB biroja darbu un tā vadītāja atbrīvošanu no amata. Likumprojekts izstrādāts pēc Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) rekomendācijām, kas Latvijai sniegtas korupcijas apkarošanas jomā.

Regulējumā precizēts biroja statuss, nosakot, ka tā ir tiešās pārvaldes iestāde un biroja institucionālo pārraudzību īsteno ar Ministru prezidenta starpniecību.

Pārraudzība nozīmē premjera tiesības pārbaudīt KNAB priekšnieka pieņemto pārvaldes lēmumu tiesiskumu un atcelt prettiesiskus lēmumus. Tāpat paredzēts ka KNAB amatpersonas un darbinieki turpmāk būs valsts dienesta attiecībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!