Foto: LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) jau ir paudis partijas oficiālo viedokli Ventspils mēra Aivara Lemberga izteikumos par NATO, piektdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Jautāts, kāda ir ZZS oficiālā nostāja Lemberga paziņojumos par NATO klātbūtni Latvijā, kuru Ventspils mēra nodēvējis par okupāciju, Augulis sacīja, ka partijas viedokli jau ir paudis  Vējonis.

ZZS atsevišķi Lemberga, kurš ilgi bijis šīs partijas premjera amata kandidāts, izteikumus nekomentēs. Augulis uzsvēra, ka partijas oficiālo viedokli aizsardzības jautājumos pauž ministrs, partijas biedrs Vējonis.

Jau vēstīts, ka Vējonis Lemberga pēdējā laika izteikumi par NATO nodēvējis par draudiem Latvijas drošībai. "Lemberga izteikumi par NATO militārās klātbūtnes pastiprināšanu Latvijā kā okupāciju, kā arī Lemberga rīcība, prasot NATO ģenerālsekretāra atvainošanos Latvijas valstij un tautai par NATO karavīru nosūtīšanu uz Latviju, ir pretrunā valsts drošības interesēm un rada draudus valsts drošībai", sacīja Vējonis. Ministrs pat nolēmis sasaukt ārkārtas Nacionālās drošības padomi, lai izvērtētu Lemberga darbību.

Lembergs, kurš pēdējā mēneša laikā ne reizi vien nicīgi izteicies par iespēju, ka Latvijā varētu tikt dislocēti NATO karavīri, trešdien NATO ģenerālsekretāram Andersam Fogam Rasmusenam, kā arī Latvijas aizsardzības ministram Raimondam Vējonim (ZZS) un Rinkēvičam nosūtījis vēstuli, kurā žēlojas par NATO karavīru nepiedienīgo uzvedību Ventspilī.

Kā ziņots, pagājušās nedēļas nogalē Ventspilī notikuši vairāki incidenti, kuros cietuši starptautiskajā mīnu meklēšanas operācijā "Open Spirit 2014" iesaistītie jūrnieki. Vissmagāk cietis kāds nīderlandietis, kurš ar nopietnu galvas traumu ievietots Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!