Foto: F64

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šīs Saeimas sasaukuma laikā premjera amata kandidātu neizvirzīs un turpina uzskatīt, ka demisionējušā Valda Dombrovska pēctecim būtu jānāk no ”Vienotības” rindām.

To pēc sarunas ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu trešdien pavēstīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, norādot, ka par piemērotāko kandidātu uz Ministru prezidenta amatu ZZS patlaban uzskata Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Jāni Reiru.

Pamatojot iemeslus, kādēļ valdības vadīšana būtu jāuztic tieši Reiram, Brigmanis skaidro, ka ZZS saskata vairākus riskus saistībā ar 2014. gada valsts budžetu, bet Reirs, esot Budžeta komisijas priekšsēdētājs, ļoti aktīvi uzņēmies budžeta likuma virzīšanu. Valdības vadīšana arī turpmāk esot jāuztic "Vienotībai", kam, ņemot vērā Reformu partijas "izšķīšanu", šobrīd Saeimā faktiski jau esot 40 deputātu mandāti,

Vaicāts par iespējamu ZZS Saeimas frakcijas deputāta, bijušā zemkopības ministra Jāņa Dūklava iespējamo kandidēšanu uz premjera amatu, Brigmanis sacīja, ka uzskata Dūklavu par labu kandidātu, bet ne šobrīd.

Par to, kurš - Dūklavs, Uldis Augulis vai Raimonds Vējonis būs ZZS kandidāts uz premjera amatu, apvienība lemšot tikai saistībā ar 12. Saeimas vēlēšanām.

"Delfi" jau ziņoja, ka "Vienotība" sākotnēji premjera amatam izvirzīja trīs kandidātus - aizsardzības ministru Arti Pabriku, eiroparlamenta deputātu Krišjāni Kariņu un Dombrovska padomnieku Intu Dālderi, taču vēlāk nolēma izvirzīt tikai vienu premjera amata kandidātu - Pabriku. Tomēr jau tagad skaidrs, ka Pabriks, visticamāk, netiks aicināts sastādīt jauno valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!