Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), visticamāk, 28.decembrī izvirzīs savu Ministru prezidenta amata kandidātu, par šodien ZZS valdē panākto vienošanos žurnālistus informēja Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Šāds solis tiks sperts, ja situācijā nekas nemainīsies, norādīja Brigmanis.

Kā ziņots, pēc pirmajām politiskajām konsultācijām arvien reālāks kļūst scenārijs, ka tieši ZZS varētu izvirzīt nākamo premjera amata kandidātu.

ZZS jau paudusi gatavību izvirzīt premjera amata kandidātu, kaut līdz šim partneri uzskatīja, ka iniciatīva valdībasveidošanā jāuzņemas "Vienotībai". Gan neoficiāli, gan publiski kā iespējamie kandidāti no ZZS puses tiek minēti zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, labklājības ministrs Uldis Augulis un deputāts Māris Kučinskis. Tiek gan norādīts, ka Dūklavs varētu nebūt pārāk ieinteresēts kļūt par premjerministru. Savukārt Augulim ir ļoti negatīvs reitings, līdz ar to viņa virzīšana premjera amatam būtu pretrunā ar pašas ZZS proponēto principu, ka nākamajam premjeram jābūt arī atbalstam sabiedrībā.

Jau vēstīts, ka Vējonis, pagājušajā nedēļā pabeidzot pirmo sarunu kārtu ar partijām par jaunas valdības veidošanu, nosauca virkni darbu, kuriem būtu jābūt jaunās valdības prioritātēm, bet nenosauca nedz premjera amata kandidātu, nedz deva mājienu, kurai partijai būtu jāuzņemas valdības veidošana.

Sarunās ar partijām pārliecinošs atbalsts kādam noteiktam koalīcijas modelim vai Ministru prezidenta kandidātam nav izveidojies, sacīja Vējonis un aicināja partijas ne vēlāk kā līdz šī gada beigām piedāvāt konkrētus premjera amata kandidātus un iespējamos koalīcijas modeļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!