Foto: Saeimas administrācija

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šodien valdes sēdē nemainīja savu noraidošo pozīciju attiecībā uz iespēju Latvijā uzņemt papildu 526 bēgļus, žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Latvija iepriekš piekritusi valstī uzņemt 250 patvēruma meklētājus, savukārt Eiropas Komisija tagad rosinājusi uzņemt vēl papildu 526 bēgļus.

Brigmanis norādīja, ka būtu labi, ja lēmums bēgļu uzņemšanas jautājumā tiktu pieņemts, kad uz vietas būtu arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V). Viņas klātbūtne gan tieši negarantē vienošanās panākšanu, piebilda politiķis.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis esot aicinājis ZZS ļoti atbildīgi pieņemt gala lēmumu jautājumā par bēgļu uzņemšanu, pēc tikšanās ar prezidentu sacīja ZZS valdes loceklis Edgars Tavars.

Vējonis esot mudinājis lemt par šo jautājumu, izvērtējot gan drošības, gan ekonomiskos aspektus. Tavars arī akcentēja, ka lēmums nebūs balstīts uz partijas popularitātes celšanu sabiedrībā.

ZZS politiķis Armands Krauze teica, ka Latvijai jābūt solidārai šajā jautājumā, tomēr attiecībā uz papildu bēgļu uzņemšanu ZZS saglabā noraidošu pozīciju.

Jau vēstīts, ka Vējonis pirmdien Melngalvju namā tikās ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām, lai pārrunātu bēgļu jautājumu. Šādas tikšanās notiks arī rīt.

Jau ziņots, ka valdību veidojošo partiju koalīcija piektdien nespēja panākt vienošanos jautājumā par papildu bēgļu uzņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!