Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) valde ceturtdien nolēma virzīt Ventspils mēru Aivaru Lembergu kā savu premjera amata kandidātu.
Lēmums pieņemts drīz pēc prokuratūras paziņojuma par apsūdzības uzrādīšanu Lembergam, un ZZS šo paziņojumu vērtē kā politisko spiedienu, kas tikai vairoja ZZS pārliecību par nepieciešamību virzīt Lembergu premjera amatam, portālam "Delfi" pavēstīja ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Viņš apsūdzības izvirzīšanu Lembergam novērtēja kā politisko spiedienu, kas nav pieļaujams. "Prokuratūras paziņojums tika izplatīts tieši ZZS valdes sēdes laikā, tas ir nepieļaujams spiediens uz politiķiem. Ja kāds domāja, ka tas liks mums pieņemt citu lēmumu, viņš kļūdījās. Tas tikai vairoja mūsu niknumu un pārliecību," sacīja Brigmanis.

Viņš pastāstīja, ka ZZS aicinās Lembergu kandidēt Saeimas vēlēšanās, piedāvājot viņam pirmo numuru sarakstā Kurzemē.

ZZS premjera amata kandidāta izvēli Brigmanis pamatoja ar to, ka Lembergs jau vairākus gadus ir Ventspils mērs un "ir pierādījis, ka var risināt gan ekonomiskās, gan sociālas, gan integrācijas problēmas".

Jau ziņots, ka prokuratūra ceturtdien uzrādīja Lembergam apsūdzību par kukuļņemšanu, naudas atmazgāšanu un amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!