"Delfi" ekspedīcija uz Kurzemi turpinās arī pēc mūsu atgriešanās Rīgā! Piektdien mūsu biroja pastkastīti aplaimoja sūtījums no Kandavas pašvaldības policijas ar aicinājumu samaksāt soda naudu par stāvēšanu neatļautā vietā.
Protams, likumi ir jāievēro. Arī Ceļu satiksmes noteikumi. Tomēr atsevišķas detaļas policistu kungu uzstādījumos mūs nedaudz pārsteidz un pat uzjautrina.

Vispirms par pašu nodarījumu. Kandavas pašvaldības policijas priekšnieks Leita kungs uzskata, ka "Delfi" ekipāžas transportlīdzeklis ir apstājies krustojumā un "neļauj braukt citiem transportlīdzekļiem". Pārkāpuma protokolā minēta atsauce uz LAPK 149.10.panta 4.8 daļu.
Palasīsim, kas gan tur ir rakstīts. Tur ir rakstīts " Par stāvēšanu ... brauktuvju krustošanās vietā vai tuvāk par pieciem metriem no šķērsojamās brauktuves malas... uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam trīsdesmit latu apmērā."

Protams, mēs šo sodu pārsūdzēsim, jo klāt pievienotajās bildēs ir diezgan skaidri redzams, ka no automašīnas priekšgala un pakaļgala līdz brauktuvei tie pieci metri varētu arī būt.

Taču vairāk mūs uzjautrina formulējums "neļaujot braukt citiem transportlīdzekļiem". Pirmkārt juridiskais formulējums uzprasās uz atzīmi "izcili". Otrkārt, jau bildē redzams, ka dienas vidū šis Kandavas laukums ir diezgan tukšs t.i. tur nav neviena "cita transportlīdzekļa", kura kustība tad nu būtu traucēta. Treškārt, pat ja būtu, tas laukums starp Liepu un Lielo ielu ir laba basketbola laukuma izmērā - tur var izmainīties transsporta līdzekļi ne vienā vien joslā. Ceturtkārt, iesakām pavērot bildi un tad mēģināt veikt manevru no Lielās ielas tā, lai mūsu mazā "Toyota" patiešām traucētu kustību. Jums nekas nesanāks, vismaz bez rallistu cienīgas sānslīdes nē, jo leņķis ir pārāk ass. Iespējams, Leita kungs ikdienā pārvietojas ar Belaz tipa auto vai ko tamlīdzīgu, un viņam ir vajadzīgs viss laukums, lai kaut kur izgrieztos.

Bet mēs neesam pārliecināti, ka tā nav vienkārši kasīšanās kasīšanās pēc. Un par to arī ir mūsu stāsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!