Rīdziniekam un ikvienam, kas Lieldienu brīvdienās iecerējis viesoties Rīgā ir plašas izvēles iespējas apmeklēt visdažādākos bezmaksas pasākumus pilsētā, portālu "Delfi" informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Lielās Piektdienas rīta pusē plkst. 12.00 Rīgas Sv. Pāvila baznīcā uzstāsies koris "Gaismaspils", bet plkst. 19.00 Sv. Jāņa baznīcā V.A. Mocarta "Rekviēmu" atskaņos profesionālais pūtēju orķestris "Rīga". Latvijas Universitātes Lielajā aulā plkst. 16.00 kora "Minjona" koncerts. Lielās piektdienas vakarā plkst. 21.00 Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā Swedbank koris ar diriģentu Artūru Ancānu un solistiem Guntu Davidčuku, Ievu Paršu, Viesturu Jansonu un Krišjāni Norveli uzstāsies ar Lieldienu koncertu "Bez aplausiem". Sv. Pētera baznīcā notiks divi Lieldienām veltīti koncerti - 3. aprīlī plkst. 18.00 Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais kora "Sōla" koncerts "Ceļojums", bet 5. aprīlī plkst. 18.00 profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" Koncerts Otrajās Lieldienās.

Rīgas Domā 2. aprīlī varēs klausīties Ērģeļmūzikas koncertu "Lielajā piektdienā" ar Aigaru Reini pie ērģelēm, Latvijas Bankas jaukto kori un solistiem Ievu Ezerieti, Daci Strautmani, Kārli Rūtentālu, Gundaru Dziļumu un Jāni Kokinu. Turpat 4. aprīlī ērģeļmūzikas koncertu Lieldienās piedāvās ērģelniece Diāna Jaunzeme un trompetists Rihards Šiliņš.

Lieldienās Rīgā Līvu laukumā, Mežaparkā, Imantā, Iļģuciemā un Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks brīvdabas pasākumi, ievērojot visas Lieldienas tradīcijas ar olu krāsošanu, šūpošanos, rotaļām, dziesmām un dejām.

4. aprīlī no plkst. 12.00 Līvu laukumā bērni varēs priecāties par Rīgas Zooloģiskā dārza mazajiem dzīvnieciņiem, iepazīties ar pundurtrušiem un laimēt ceļojumu pa Latviju.

Mežaparkā no plkst. 13.00 līdz plkst. 16.00 būs sastopami Lieldienu zaķi - spēlējot spēli "Raibo olu taka", viņi dāvinās krāsainas olas un aicinās izstaigāt Mežaparku, apskatot kā pavasarī izskatās Galvenā aleja, Zaļais teātris, Lielā estrāde, kuģīšu piestātne un pats Ķīšezers.

Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" 4. aprīlī par Lieldienu noskaņojumu rūpēsies folkloras kopa, bērnu deju kolektīvs "Mazais Andžiņš", bērnu popgrupa "Tu un Es", kā arī Latvijas sīkdzīvnieku audzētāju biedrība "Trusis un citi".

4. un 5. aprīlī no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00 Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina ne tikai uz dažādām atrakcijām un "Dabas krāsu taku", kurā varēs atrast visu vajadzīgo, lai nokrāsotu olas ar ekoloģiskajām dabas krāsvielām, bet arī piedāvā noklausīties dievkalpojumu ar ērģeļmūzikas koncertu, apmeklēt amatnieku un našķu tirdziņu un iesaistīties citās Lieldienu nodarbēs.

Savukārt 5. aprīlī Iļģuciema kultūras centra pagalmā visi tiks aicināti līdzdarboties 12 radošajās Lieldienu darbnīcās: teātra, leļļu, putnu balsu, gleznošanas, rokdarbu un daudzās citās. Iļģuciemā Lieldienu tradīcijas ierādīs Rīgas Latviešu biedrības nama "Sprīdīša skola".

VEF Kultūras pils Lieldienās piedāvās daudzveidīgu programmu bērniem un pieaugušajiem. Bērni Pirmajās Lieldienās 4. aprīlī aicināti iesaistīties Latviešu tautas rotaļu un danču sarīkojumā ar folkloras kopas "Zvīgzna" un Rīgas Kultūru vidusskolas folkloras kopas "Krulla" dalībnieku piedalīšanos. Savukārt 5. aprīlī plkst. 12.00 folkloras kopa "Zvīgzna" un kapela "Maskačkas spēlmaņi" piedāvās uzvedumu "Sagaidām Lielu dienu", savukārt, plkst. 15.00 biedrība Vidzemes priekšpilsētas lielo ģimeņu centrs "Ģimenes atbalsts" un biedrība "Iedvesma" aicina visus uz koncertu "Lieldienu zaķis".

Lieldienu laika izskaņā 11. aprīlī plkst. 15.00 Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā notiks Pareizticīgo Lieldienu koncerts, kurā skanēs krievu tautas dziesmas un krievu komponistu garīgā un mūsdienu mūzika kora "Accolada" izpildījumā.

Visi Lieldienu pasākumi atrodami "Delfi" Afišā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!