Lai apzinātu atzinības zīmes "Draudzīgs velosipēdistam" pretendentus, Rīgas domes Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus ziņot par velostatīvu ierīkošanu ēku tuvumā Rīgā, portālu "Delfi" informēja domē.

Apsekojot velosipēdu pieslēgšanas vietas Rīgā, velosipēdistu vortāls Veloriga.lv secinājis, ka visvairāk velostatīvi nepieciešami pie braucienu galamērķiem - tirdzniecības centriem, kafejnīcām, dzīvojamajām ēkām, uzņēmumiem un iestādēm.

Lai veicinātu augstā tipa velostatīvu uzstādīšanu ēku tuvumā, kopš 2006.gada uzņēmumiem, iestādēm, ēku privātīpašniekiem un apsaimniekotājiem, kas savā pārraudzībā esošajās teritorijās darbinieku, iedzīvotāju un apmeklētāju ērtībām ir ierīkojušas augstā tipa velostatīvus, Rīgas domes Satiksmes departaments sadarbībā ar velosipēdistu vortālu Veloriga.lv piešķir atzinības zīmi "Draudzīgs velosipēdistam".

Atzinības zīme ir izgatavota uzlīmes veidā. Tā tiek piestiprināta pie ēkas ieejas durvīm un apliecina, ka šeit ir iespējams pieslēgt velosipēda rāmi un riteni pie velostatīva.

Velosipēdistu vortāls Veloriga.lv norāda, ka velosipēda drošību veido trīs pamatfaktori: droša slēdzene, drošas konstrukcijas velostatīvs, pie kura var piestiprināt gan velosipēda rāmi, gan abus vai vismaz vienu riteni, kā arī vietas drošība, kur tiek atstāts pieslēgts velosipēds.

Informāciju dome aicina sniegt Rīgas domes Satiksmes departamenta mājas lapā www.rdsd.lv, vortālā Veloriga.lv vai rakstot vēstuli Rīgas domes Satiksmes departamentam, Rīgā, Ģertrūdes ielā 36, LV - 1011; sd@riga.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!