Kādreizējo Rīgas 30.vidusskolas ēku Miera ielā par gandrīz pusmiljonu latu renovēs "SZMA Rīga", un pēc remonta uz šo ēku plāno pārcelt Rīgas Ebreju vidusskolu, kas pašlaik atrodas divās dažādās mājās – centrā un Juglā.

Konkursā par tiesībām renovēt māju Miera ielā 62 vispārizglītojošās iestādes izvietošanai uzvarēja "SZMA Rīga" piedāvājums ar līgumsummu 497 433,11 lati.

Iepriekš ēkā Miera ielā atradās krievu mācību valodas 30.vidusskola, kas no septembra pievienota 21.vidusskolai.

Rīgas Ebreju vidusskola pašlaik atrodas divās ēkās – Dzirnavu ielā un Silciema ielā, turklāt ēka Silciema ielā ir sliktā tehniskā stāvoklī, bet Dzirnavu ielas māja nav piemērota skolai. Tāpēc iecerēts, ka jau nākamo mācību gadu Ebreju skola sāks mājā Miera ielā, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domes Īpašuma departamentā.

Pēc remonta ēkā Silciema plānots izveidot bērnudārzu, bet ēku Dzirnavu ielā varētu pārdot, ja tā nebūs nepieciešama citām pašvaldības funkcijām.

Jau ziņots, ka pērn vasarā, īsi pirms mācību gada sākuma Rīgas dome nolēma jau septembrī likvidēt desmit skolas, nākamgad vasarā vēl piecas skolas, bet 2011. gadā – vēl vienu skolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!