SIA "PATA AB" sezonā nodrošinās 100 000 beramo kubikmetru šķeldas AS "Rīgas Siltums" (RS) jaunajai biokurināmā katlumājai Vecmīlgrāvī, ko piektdien svinīgi atklāja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), informē uzņēmums.

Foto galerija

Katlu māja ir viens no lielākajiem centralizētās siltumapgādes siltumavotiem Latvijā, kurā kā kurināmo izmanto šķeldu, iepriekš informēja Rīgas dome. Tās jauda ir 14 megavati. Dome uzsver, ka pēc katlumājas rekonstrukcijas biokurināmā īpatsvars RS kurināmā bilancē palielināsies par vairāk nekā divām reizēm.

Konkursā par šķeldas piegādi 100 000 beramo kubikmetru apjomā sezonā galvenie SIA "PATA AB" plusi bijuši ne tikai šķeldas atbilstība augstajām tehniskajām prasībām, bet arī tas, ka tā ir sekmīgs un dažādiem RS izvirzītajiem noteikumiem atbilstošs uzņēmums, uzsver RS valdes loceklis Aigars Cīrulis. Tāpat būtisks kritērijs bijis, lai šķeldu spētu nodrošināt viens piegādātājs, nevis to vajadzētu vest vairākiem uzņēmējiem.

"Atjaunojamo energoresursu maksimāli lielāks pielietojums ir katras par nākotni domājošas sabiedrības mērķis uz ko tiekties. Attīstot šāda veida siltumapgādes stacijas mēs tomēr izmantojam atjaunojamos resursus. Pašreiz tos lielā apmērā eksportē uz Skandināvijas valstīm, kur ir ļoti attīstīts biokurināmā patēriņš, jo šāda apkure ir vismaz par 50% lētāka nekā kurināšanā izmantojot fosilo kurināmo," rezumē SIA "PATA AB" valdes loceklis Jānis Mierkalns.

RS ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Uzņēmums siltumenerģiju ražo, pārvada un realizē, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no tiem 74% ir RS īpašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!