Foto: DELFI Reporter
Rīgā ceturtdien izcēlies ugunsgrēks pie "Bērnu pasaules" blakus esošā tirdzniecības centra kafejnīcā, portālam "Delfi" apliecināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Nelaimē cietuši divi cilvēki.

Ugunsdzēsēji izsaukums uz Matīsa ielu 23 saņemts ap pulksten 16. Notikuma vietā VUGD secināja, ka ugunsgrēka dēļ ir liels sadūmojums, tāpēc evakuēti gan cilvēki, gan dzīvnieki no blakus esošā zoo veikala. Sākotnēji glābēji informēja, ka cilvēki nelaimē nav cietuši, taču jaunākā informācija liecina, ka cietušie tomēr ir. Kāda sieviete saindējusies ar degšanas produktiem un nogādāta slimnīcā, bet kāds ugunsdzēsējs sagriezis roku.

Aculiecinieka foto:


Notikuma vietā ieradušies arī mediķi, kā arī ugunsgrēks izsludināts par paaugstinātas bīstamības. Notikuma vietā strādāja astoņas autocisternas, divas autokāpnes un viens autopacēlājs. Ap pulksten 17 ugunsgrēks jau bija lokalizēts.

Kopumā liesmas plosījušas 130 kvadrātmetru platībā, no kuriem 50 kvadrātmetri kafejnīcā, bet 80 pagrabā.

Nelaimes dēļ uz brīdi bija apturēta arī 11.tramvaja satiksme, taču ap plkst.19 visa satiksme pa matīsa un Kr.Barona ielu atjaunota pilnībā.

Ugunsgrēka iemesli pagaidām nav zināmi, notikuma vietā vēl strādā ugunsdzēsēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!