Foto: F64
Trešdien pulksten 18 Rīgā, Torņa ielā 11 notiks speciālistu un interesentu diskusija par pilsētvides plānošanas pieredzi un instrumentiem, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments (RD PAD) sabiedrisko attiecību vadītāja Marija Ābeltiņa.

RD PAD uz diskusiju par jaunākajiem pilsētplānošanas instrumentiem - iedzīvotāju līdzdalības stratēģijām un iespējām – aicina visus interesentus. Diskusija notiks intensīvās apmācību programmas "Radi Rīgu - Publiskā ārtelpa kā sociālās atdzimšanas veicināšanas instruments" ietvaros.

Diskusijas laikā tiks izvērtēta pieredze un zināšanas, kuras gūtas, viesojoties Beļģijā un tiekoties ar Antverpenes un Ģentes vadošajiem pilsētplānošanas speciālistiem un apmeklējot pilsētu apkaimēm stratēģiski svarīgas pilsēttelpas – sociālās mājas, biznesa centrus, pilsētas parkus, nelielos skvērus u.c.

Projekts "Radi Rīgu!" ir intensīva apmācību programma, kuras ietvaros praktiskos un teorētiskos semināros arhitekti, telpiskās plānošanas un citi nozares speciālisti ar radošo metožu palīdzību līdz nākamā gada aprīlim sagatavos realizācijai piecas Rīgas publisko ārtelpu sakārtošanas programmas.

Projektu "Radi Rīgu!" atbalsta Flandrijas Pārstāvniecība pie Beļģijas vēstniecības, Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija, RD, RD PAD, Rīgas pašvaldības aģentūra "Rīgas pilsētas arhitekta birojs", Rīgas izpilddirekcijas, "Rīga 2014", Latvijas Arhitektu savienība un Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte.

Apmācību programma tiek īstenota sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, kā arī Eiropas Sociālo fondu. Plašāku informāciju par projektu "Radi Rīgu!" iespējams atrast mājas lapā www.radirigu.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!