Foto: DELFI

Rīgas domes (RD) Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko (GKR) savu amatu saglabās. To ar balsu vairākumu otrdien ārkārtas sēdē īsi pirms pusnakts izlēma Rīgas dome.

Par departamenta vadītāja atlaišanu nobalsoja 16 deputāti, savukārt pret bija 34.

Lēmumprojektu ar 20 deputātu parakstiem par Aļeksejenko atbrīvošanu iesniedza domes opozīcijā esošā "Vienotība", kuras pārstāvis Olafs Pulks domes sēdē veltīja kritiskus vārdus Aleksejenko darbībai, uzsverot, ka prokuratūras pārstāvji minējuši: kukuļdošanas lieta, kuras dēļ pārvaldes vadītāja [Ārija Stabiņa] vēl atrodas apcietinājumā ir ilgusi vairāk nekā gadu, tāpēc departamentu nevarot vadīt cilvēks, kurš tā vadīšanā pieļāvis sistēmiskas nepilnības. Aļeksejenko esot jāuzņemas politiskā atbildība un viskorektākais veids, kā to darīt, būtu - atkāpties no amata.

Jau iepriekš Pulks bija veltījis kritiskus vārdus Ušakovam, kurš otrdien izlēmis sasaukt vēl vienu ārkārtas sēdi un to darīt neierastā laikā - pulksten 22:15. Opozīcijas vērtējumā, šādi esot redzams, ka Ušakovs atzīst "čekas metodes". Ārkārtas sēde otrdien tika sasaukta pēc tam, kad Rīgas dome vairākas stundas lēma par Rīgas izstāšanos no Latvijas Pašvaldību savienības (LPS).

"Delfi" jau ziņoja, ka Rīgas domē opozīcijā esošā partijas "Vienotība" frakcija, izvērtējot iedzīvotāju sūdzības un arī publiskajā telpā izskanējušo informāciju par iespējamiem korupcijas gadījumiem departamenta Dzīvokļu pārvaldē, pieprasa atbrīvot no amata Aļeksejenko.

17.septembrī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) saistībā ar iespējamo Rīgas domes amatpersonu kukuļošanu, saistībā ar pašvaldības dzīvokļu īres tiesību piešķiršanu Rīgā, kopumā veicis 14 kratīšanas un aizturējis septiņas personas.

KNAB veica kratīšanu arī Rīgas domes amatpersonas Ārijas Stabiņas un darbinieku darbavietās - saskaņā ar likuma prasībām - pašvaldības pārstāvju klātbūtnē. Tāpat tika aizturētas septiņas personas, no tām - Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes viena amatpersona un divi darbinieki.

KNAB ir aizdomas, ka Dzīvokļu pārvaldē, iespējams, ilgstoši pieņemti kukuļi, tā "tirgojot" tiesības saņemt pašvaldības dzīvokļu beztermiņa īres tiesības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!