Foto: LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzskata, ka 11.novembra krastmala nav "īpaši sakrāla vieta", pretējā gadījumā tajā nebūtu pieļaujama ne tikai "Jaunā viļņa" diskotēka, bet arī virkne citu pasākumu, mēra viedokli pauda viņa preses sekretāre Anna Kononova.

"Izrādās krastmala ir īpaši sakrāla vieta. Tur atļauts tikai pārvietoties ar automašīnām, veidot sastrēgumus vai parkoties, lai kāds nejustos aizskarts. Interesanti, vai maratons skaitās valstisks pasākums? Vai arī to vajag aizliegt? Un "Go Blonde"? Es, protams, saprotu, ka [Kultūras] ministre [Žaneta Jaunzeme-Grende] labprāt redzētu Rīgā grupu "U2", bet viņi pie mums diemžēl nebrauc," pauda Ušakovs, tādējādi dodot sarkastisku mājienu par kultūras ministres uzstāšanos Pasaules koru olimpiādē Sinsinati, kuras video ir plaši apspriests sociālajos tīklos - cilvēki ironizē, ka uzrunā visai vājā angļu valodā Jaunzeme-Grende uz Latviju uzaicinājusi ne vien pasākuma dalībniekus, bet arī grupu "U2".

Jau ziņots, ka kultūras ministre, runājot par gaidāmajiem satiksmes ierobežojumiem "Jaunā viļņa" diskotēkas laikā, pauda viedokli, ka Rīgā, 11.novembra krastmalā, ir jānotiek tikai valstiski nozīmīgiem pasākumiem, ar kuriem lepojas un par nozīmīgiem uzskata Latvijas sabiedrība un kuri stiprina nacionālo identitāti.

"Nav runa tikai par sastrēgumiem pilsētā. Ir runa par mūsu vērtībām, par to, ko Latvijas sabiedrība uzskata par valstiski nozīmīgu pasākumu un kura dēļ tā ir gatava ne tikai pieciest dažādas neērtības, bet arī pauž tam pozitīvu novērtējumu. 11.novembra krastmalas nosaukums jau runā pats par sevi - tas ir Pirmajā pasaules karā kritušo latviešu karavīru piemiņas simbols, kas atgādina mums par to, kāpēc vispār pastāv Latvijas valsts," uzskata ministre.

Arī partijas "Vienotība" Rīgas domes deputātu frakcijas vadītājs Olafs Pulks paudis viedokli, ka krastmalas atvēlēšana "Jaunā viļņa" diskotēkai ir ņirgāšanās par ne tikai par Rīgu, bet par visu Latviju. Viņš uzskata, ka šādiem pasākumiem 11.novembra krastmalā nav jānotiek, - ja šādu diskotēku noteikti vēlas rīkot Rīgā, tad piemērotāka vieta būtu Uzvaras parks Pārdaugavā.

Jau ziņots, ka 27.jūlijā 11.novembra krastmalā notiks 11.starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis 2012" nakts diskotēka, kas līdz šim vienmēr bija organizēta Jūrmalā.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) norāda, ka diskotēku translēs Krievijas kanāls "MUZ TV" ar 40 miljonu skatītāju auditoriju, Ukrainas valsts televīzija ar 17 miljonu auditoriju, Kazahstānas televīzija ar 10 miljoniem skatītāju un citas kompānijas, tā būšot lieliska reklāma pilsētai, kas palīdzēšot piesaistīt tūristus.

Savukārt kultūras ministre min, ka arguments par tūristu piesaisti Rīgas vecpilsētai šajā gadījumā neizturot kritiku, jo "tūristi uz Latviju un Rīgu galvenokārt dodas skatīties kultūrvēstures unikālās vērtības - Dziesmu un deju svētkus, arhitektūru, dabu, nevis citas valsts ideoloģiju popularizējošu pasākumu".

Šodien sākas 11.starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis 2012", kas Latvijā ilgs līdz pat svētdienai. Konkursā šogad kopumā piedalās 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Kirgizstānas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Latvijas. Latviju šogad konkursā pārstāv vokālā grupa "Framest".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!