Foto: DELFI
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) pēc gandrīz divu mēnešu ārstēšanās Berlīnē sestdien atgriezies Rīgā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Ar Rīgas mēru un viņa preses sekretāri aģentūrai LETA šodien sazināties neizdevās.

Kā ziņots, Ušakovs nonāca "Charite" klīnikā Berlīnē pēc piedalīšanās Rīgas maratonā 22.maijā. Mērs bija plānojis pieveikt 21 kilometru - pusmaratona distanci, taču dažus desmitus pirms finiša viņam kļuva slikti un viņš zaudēja samaņu. Mēra iekšējo orgānu sistēma bija smagi cietusi no pārkaršanas, tāpēc viņš tika nogādāts Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļā, bet pēc ārstu ieteikuma 24.maijā tika pārvests turpmākai ārstēšanai uz Berlīni, kur ārstiem šādu diagnožu ārstēšanā ir lielāka pieredze.

Līdz 30.maijam Ušakovs ar medikamentu palīdzību tika turēts miegā, lai būtu iespējams veikt intensīvo terapiju, bet pēc pamošanās intensīvā terapija turpināta līdz 16.jūnijam. Ārstēšanās Berlīnē mēram izmaksās vairāk nekā 180 000 latu. Viņa ģimene atvēra ziedojumu kontus, un nepieciešamā summa tika saziedota nedēļas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!