Foto: DELFI
Naktī uz trešdienu Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), kurš smagā stāvoklī slimnīcā nonāca pēc pārslodzes svētdienas pusmaratona skrējienā, nogādāts klīnikā Vācijā, apliecinājusi mēra pārstāve Anna Kononova.

Mēra veselības stāvokli joprojām raksturo kā smagu un skaidro, ka uz Vācijas pilsētas Berlīnes klīniku Ušakovu nolemts vest, jo tās ārstiem ir lielāka pieredze šādu gadījumu ārstēšanā. Kononova atzinusi, ka karstuma dūriena un skābekļa bada dēļ mēram cietusi iekšējo orgānu sistēma.

Transportēšana no Rīgas noritēja veiksmīgi un viņš turpina saņemt intensīvu ārstēšanu. Berlīnes klīnikas mediķi Ušakova veselības stāvokli raksturo kā nopietnu, bet stabilu, informēja Kononova.

P.Stradiņa slimnīcas reanimācijas nodaļas vadītājs Pēteris Ošs pirmdien žurnālistiem stāstīja, ka mēra veselības stāvoklis ir "nopietns, bet stabils". Iepriekš medijos izskanējušās ziņas, ka Ušakovs bijis komā, ārsts noliedza. Mērs ir mākslīgi izraisītā miega stāvoklī, jo tādā veidā ārsti var viņa organismā ievadīt skābekli, lai izvadītu ārā kaitīgas vielas.

Jau vēstīts, ka, skrienot pusmaratona distanci, mēram neizdevās finišēt, jo radās veselības problēmas un viņu nogādāja slimnīcā. Rīgā svētdien notika "Nordea" Rīgas maratons, kurā piedalījās vairāk nekā 16 000 dalībnieku no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!