Foto: F64
Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC), kurš smagā stāvoklī slimnīcā nonāca pēc pārslodzes svētdienas pusmaratona skrējienā, otrdien vakarā pārvedīs uz slimnīcu Vācijā, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

To, ka tiek apsvērta doma Ušakovu pārvest uz klīniku Berlīnē portālam "Delfi" apstiprināja arī Rīgas domē. Ušakova preses pārstāve Anna Kononova informē, ka mēra veselības stāvoklis joprojām ir nopietns – "skābekļa bada rezultātā ir cietusi visa iekšējo orgānu sistēma". "Speciālisti no Vācijas klīnikas, kam ir ļoti liela pieredze šādu gadījumu ārstēšanā, ir piedāvājuši savu palīdzību. Pieņemts lēmums transportēt N.Ušakovu uz Berlīni tālākai medicīniskās palīdzības sniegšanai," informē Kononova.

Portāla "Delfi" rīcībā esošās ziņas liecina, ka mēru, kurš ir smagā stāvoklī, ar speciālo reisu jau otrdien, pulksten 19 vakarā vedīs uz Berlīni.

Oficiālas ziņas par Ušakova veselības stāvokli mediķi un domes pārstāvji sniedz skopi. Mēra pārstāve Anna Kononova otrdien informēja sacīja, ka Ušakova veselības stāvokli ārsti vērtē kā nopietnu un turpina intensīvu ārstēšanu.

P.Stradiņa slimnīcas reanimācijas nodaļas vadītājs Pēteris Ošs pirmdien žurnālistiem stāstīja, ka mēra veselības stāvoklis ir "nopietns, bet stabils". Iepriekš medijos izskanējušās ziņas, ka Ušakovs bijis komā, ārsts noliedza. Mērs ir mākslīgi izraisītā miega stāvoklī, jo tādā veidā ārsti var viņa organismā ievadīt skābekli, lai izvadītu ārā kaitīgas vielas.

Jau vēstīts, ka, skrienot pusmaratona distanci, mēram neizdevās finišēt, jo radās veselības problēmas un viņu nogādāja slimnīcā.

Rīgā svētdien notika "Nordea" Rīgas maratons, kurā piedalījās vairāk nekā 16 000 dalībnieku no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!