Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) rīt, 15.novembrī, lems par iespējamo sodu "Radio KNZ", jo pārbaudes laikā kontroles komisija konstatējusi pārkāpumus "Radio KNZ" darbībā, informēja NRTP priekšsēdētāja palīgs Edgars Jaunups.
Kontroles komisija konstatējusi, ka "Radio KNZ" programmas neatbilstība koncepcijai, uz kuras pamata NRTP izsniegusi apraides atļauju raidorganizācijai, ir Radio un televīzijas likuma pārkāpums.

Radio ēterā alternatīvo mūziku nomainījusi komerciālā, turklāt tajā neskan neviens raidījums. Padome jau iepriekš pieprasīja nekavējoties sakārtot programmu atbilstoši informatīvi izklaidējošam formātam.

Jaunups norādīja, ka ir pāragri runāt, kāds varētu būt sods "Radio KNZ", bet tas esot iespējams no aizrādījuma līdz darbības apturēšanai. Tiek pieļauta iespēja, ka, ņemot vērā faktu, ka tas ir pirmais radio pārkāpums, sods varētu būt brīdinājums.

Jau ziņots, ka viena no SIA "Studentu radio" dibinātājām Gunta Līdaka izstājusies no uzņēmuma dalībniekiem un viņas vietā darbojas Daugavpils firma "Centrolata", kuras direktors ir Oļegs Guščins. Šis uzņēmums kļuvis arī par vienīgo SIA "Mūsu radio" dalībnieku, kuram pieder 27,27% "Studentu radio". Arī Latvijas Universitātes Studentu padome, iespējams, pārdos sev piederošos 10% "Radio KNZ" kapitāldaļu SIA "Centrolata".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!