12. jūnijā portālā Delfi: Pašmāju poligrāfijas milzis; 'Dinamo' nākotne; pusgadsimts pēc kara
Soli pa solim
Reklāmas produkcijas ražotājs "Zemgus" no poligrāfa, kas par telpu īri norēķinās ar barterdarījumiem, kļuvis par 2000 kvadrātmetru lielas ražotnes īpašnieku, nodarbinot 47 cilvēkus un apgrozot vairāk nekā 2,5 miljonus eiro. Brāļi un uzņēmuma dibinātāji Ervīns un Guntars Lasmaņi
spriež
, ka veiksmes pamatā ir pārdomāti attīstības soļi un spēja strikti nodalīt darba pienākumus.


Šobrīd lauvas tiesu saražotās produkcijas "Zemgus" realizē vietējā tirgū, taču nākotnē cer iekarot arī eksporta tirgus un izveidot pārdošanas komandu, kas ļaus apiet starpnieku sarunās ar klientiem. Lasmaņi apzinās, ka šobrīd reklāmas produkcijas tirgus ir riskants – arvien biežāk plakātus un bukletus uzņēmumi izplata internetā. Tāpēc "Zemgus" iecerējis attīstīt iepakojumu ražošanu, jo, kā spriež Ervīns, to vajadzēs vienmēr.


Poligrāfijā ir svarīgi, lai darbinieki koncentrētos un "nesēdētu telefonā', jo laikus nepamanīta kļūda nozīmē lielus zaudējumus. Taču "Zemgus" 17 darbības gadu laikā rūgtākā gūtā mācība ir saistīta ar debitoriem. Pārējos rubrikas "Latvija var!" rakstus meklē
šeit
.
Kas sagaida Rīgas 'Dinamo'
Neilgi pēc Sanda Ozoliņa kļūšanas par jauno Rīgas "Dinamo" treneri ar kluba padomes priekšsēdētāju Juri Savicki
aprunāties
devās "Delfi Sports". Darāmie darbi – Ozoliņam jāpanāk, ka spēlētāji ir motivēti, klubam cienījami jācīnās KHL čempionātā, kā arī veiksmīgi jāsagaida Latvijas simtgade.


Savickis pastāsta, ka sākotnēji par treneri piedāvāts kļūt Latvijas izlases trenerim Bobam Hārtlijam, taču viņš atteicis. Savickis sola, ka Ozoliņa posteni neapdraudēs arī nesekmīgs sezonas sākums. "Mēs septiņreiz vērtējām, skatījāmies, un tikai tad nogriezām. Nevis kā pieņemts dažreiz citos KHL klubos, kad pie pirmās neveiksmes atlaiž trenerus," teic priekšsēdētājs.


Nākamajā sezonā Rīgas "Dinamo" budžets saglabāšoties 11,5-12 miljonu eiro robežās. Visus gadus Latvijas komandas lielākie sponsori bijuši saistīti ar Krievijas gāzes koncernu "Gazprom", un nākamā sezona nebūšot izņēmums. Savukārt viens no izaicinājumiem būs kluba veidola komercializācija.
Pusgadsimts pēc Sešu dienu kara
Izraēla šogad svin 50 gadus, kopš no arābiem atkaroja visu teritoriju, kuru tā dēvē par apsolīto zemi, tostarp ieguva kontroli pār ebreju vissvētāko vietu - Raudu mūri. 1967. gada jūnija sākumā nelielā, tobrīd vien dažas desmitgades pastāvējusī valsts pēc ieilguša diplomātiska saspīlējuma pārsteiguma triecienā sakāva trīs kaimiņu karaspēkus un ieguva kontroli pār Sīnāju, Gazu, Golānas augstieni un Rietumkrastu.


Atskaitot Sīnāju, kuru Izraēla Ēģiptei atdeva 15 gadus pēc Sešu dienu kara, pārējās kauju laikā ieņemtās teritorijas joprojām de facto ir tās kontrolē. Iekšēju un ārēju bruņotu konfliktu, kā arī starptautiskā spiediena dēļ okupēto teritoriju statuss un to faktiskās robežas jau vairākkārt mainījušās.


Portālam "Delfi" viesojoties Izraēlā, pusgadsimtu senā kara un ebreju-palestīniešu savstarpējā saspīlējuma
sekas joprojām ir redzamas
. Pa ielām staigā bruņoti karavīri, bet teju visu publisko telpu novēro kameras. Ar mazām lēcu acīm nosēts arī daudzus metrus augstais betona mūris, kas no Rietumkrasta atdala tam pieguļošās ebreju apmetnes.
Vēl portālā Delfi:
Tā kā situācija ģimenes medicīnā ir kļuvusi kritiska, ģimenes ārsti nolēmuši 3. jūlijā
uzsākt streiku
. Pakalpojumu sniegšanu ārsti pārtrauks līdz brīdim, kad izdosies panākt vienošanos ar Veselības ministriju un valdību par streika prasību izpildi – palielināt kapitācijas naudas maksājumu, palielināt veikto manipulāciju tarifus, kā arī palielināt māsu un ārstu palīgu atalgojumu. Ministrija aplēsusi, ka ārstniecības personu darba samaksas palienināšanai nākamā gada budžetā nepieciešams rast papildu
80 miljonus eiro
. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola paziņojusi, ka veselības nozare
būs prioritāte
sarunās par līdzekļu piešķiršanu. Bet Ministru prezidents Māris Kučinskis norādījis, ka
sociālo iemaksu pieaugums
pašlaik ir prioritārais risinājums veselības finansējuma palielināšanai.


Drošības policija šodien veica
kratīšanu VID Finanšu policijas pārvaldē
. Policijai ir aizdomas par valsts noslēpuma izpaušanu. Saskaņā ar neoficiālu informāciju kratīšana notiek VID Finanšu policijas vecākās izmeklētājas Kristīnes Bogdanovas darba kabinetā, kurai jau iepriekš pievērsta sabiedrības uzmanība, jo viņas ģimene ir saistīta ar Vladimiru Vaškeviču.


Krievijas dienā aptuveni 200 Krievijas pilsētās notika opozicionāra Alekseja Navaļnija iedvesmoti
protesti
. Maskavā aizturēts pats Navaļnijs un vēl vairāk nekā 750 cilvēku, bet Sanktpēterburgā aizturēto skaits sasniedz 900. Protestiem visas dienas garumā teksta tiešraides formātā līdzi sekoja portāls "Delfi". Savukārt
šeit
vari lasīt par Navaļnija cīņu ar korupciju Krievijā.


"Laimes luteklis," "sieviešu sapnis un mīlulis," "Vāgnera Zigfrīda tipāžs," "...uz skatuves uzkāpis Roberts de Niro"… - kā gan nav saukts un ar ko gan nav mēģināts salīdzināt
dziedātājs Egils Siliņš
. Viņš kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un diriģentu Māri Sirmo 15. jūnijā uzstāsies Rīgas Domā, šā gada "
Rīgas festivāla
" programmā.
Dienas versija:
Domnīcas "Certus" vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis
apraksta cīņu
starp Latvijas nodokļu reformu un Eiropas Komisiju. "Dažiem politiķiem šāda EK retorika nozīmē teju vai pasaules galu – ja Briselei nepatīk, viss jāatliek. Vai tas tiešām tā ir? Un vai EK viedoklis ir taisnība augstākajā pakāpē, kurai obligāti jāpakļaujas?" vaicā Dombrovskis un pats arī atbild uz šo jautājumu –visticamāk, ES ierēdņiem patīk paklausīgas nācijas, taču akla paklausība nav Eiropas interesēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!