Foto: Publicitātes foto
Sajust rudenīgu vēsumu un priecāties par daudzkrāsaino lapu klājumu pēc karstās vasaras ir īsta bauda. Daba mūs šoruden patiesi dāsni lutina ar brīnišķīgām ainavām gan lauku plašumos, gan pilsētvidē. Īsta rudens krāsu bagātība, kas mainās ik dienas.

Tomēr šajā skaistajā laikā ne visi spēj ilgi priecāties par dabas krāšņumu, jo rudens pārvērtības nes līdzi arī pamatīgas rūpes par piemājas teritorijas sakopšanu. Kritušās lapas dārzu īpašniekiem un individuālo māju saimniekiem ir nepatīkama, darbietilpīga problēma, jo lapas no kokiem krīt ātrāk, nekā tās var paspēt savākt.

Turklāt to ir tik daudz, un katru dienu tās rodas no jauna. Tomēr atstāt kritušās lapas nesavāktas arī nevar, jo tas ir pretrunā gan ar dārzkopju ieteikumiem, gan arī ar pašvaldību saistošajiem noteikumiem, kas paredz teritorijas sakopšanu, tīrības uzturēšanu, nepieļaujot atkritumu, tajā skaitā zaru un lapu, uzkrāšanu. Līdz ar to vienai lielai daļai ļaužu rudens skaisto lapu zelts sagādā nepatīkamas raizes.

Kā tikt galā ar rudens lapām? Kā tās savākt pēc iespējas operatīvi, ik dienas netērējot tam ļoti daudz laika? Parkos izmantotie lapu pūtēji individuālam lietotājam var šķist pārāk tāls un dārgs sapnis, turklāt tie paredzēti lielām, plašām teritorijām un nav piemēroti piemājas dārziem un privātmāju pagalmiem.

Šādā situācijā ražotājs Makita piedāvā lielisku risinājumu akumulatora gaisa pūtēju DUB362z, kas atrisina lapu problēmu dārzā.

Šis modelis ir ne tikai spēcīgs – pūtējam ir 36 V jauda, kas tiek nodrošināta ar diviem 18 V akumulatoriem – , bet arī kluss un videi draudzīgs. Tam ir seši dažādi darba režīmi un vienkārša apkope. Akumulatora gaisa pūtējs patiešām ir parocīgs un ērts lietošanai. Tas nav smags, un tā mazajā korpusā ietilpst pārsteidzoši liels enerģijas daudzums. Gaisa pūtējs ir aprīkots ar bezsuku elektromotoru, kas mazāk uzsilst un patērē arī mazāk enerģijas, un attiecīgi – strādā ilgāk.

Šis instruments ir viens no labākajiem palīgiem lapu savākšanā piemājas teritorijā un dārzā, turklāt ir būtiski, ka ar to var ērti un ātri novākt lapas arī vietās, kur tām grūti piekļūt. Tas ļoti atvieglo darbu un ietaupa laiku. Turklāt labā ziņa ir tā, ka Makita akumulatora gaisa pūtējs ir daudzpusīgs: tas lieti noder ne tikai lapu savākšanai, bet arī sniega tīrīšanai ziemā – tas ir lielisks sniega lāpstas sadarbības partneris. Gaisa pūtēju varat izmantot, arī nosusinot automašīnu pēc mazgāšanas, lai nepaliek traipi, kā arī citos visdažādākajos tīrīšanas darbos. Līdz ar to var teikt, ka šis ir instruments, kuram pielietojums rodams visu gadu.

Īpaša priekšrocība arī DUB362z modelim ir Makita instrumentu princips: viens akumulators, daudz iespēju. Gaisa pūtēja akumulators ir saderīgs ar citiem Makita instrumentiem – tas der gan dzīvžogu šķērēm, gan zāģiem, gan citiem celtniecības instrumentiem.

Vairāk informācijas par Makita dārza instrumentiem atradīsiet www.makita.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!