Nav taisnība, ka mēs ar savu nostāju nacionālos jautājumos mobilizējam partijas "Saskaņa" elektorātu, otrdien portāla "Delfi" projektā "Delfi TV ar Jāni Domburu" uzsvēra Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

"Problēma mums nav tajā, ka nesaskaņa, bet problēma, ka mums ir "Saskaņa". Viņiem ir līgums ar "Vienoto Krieviju", Nils Ušakovs piedalās 9. maija pasākumos un izmanto visu rīdzinieku naudu. Kur ir problēma pateikt, jā, mēs atzīstam okupāciju. Tas pats viņa balsojums divvalodības referendumā. Nē, mēs Saskaņu nebarojam," savas partijas nostāju raksturoja Bērziņš.

Intervijā Bērziņš uzsvēra, ka gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Nacionālā apvienība startē kā nacionāli konservatīva partija. Lai arī šobrīd partijai novados ir tikai daži mēri, tās pozīcijas vairāku pašvaldību pārvaldē esot spēcīgas un viņš ir pārliecināts par labiem rezultātiem.

"Mēs "Saskaņu" neuztveram kā sliktu, bet kā politisko spēku, kas, mūsuprāt, maigi sakot, ir nedraudzīgs. Mūsu vērtības – ģimene, kas nostiprināta satversmē un pāreja uz izglītību valsts valodā," klāstīja politiķis.

Gaidis Bērziņš intervijā arī skaidroja, kāda ir partijas nostāja darba tikuma jautājumā, paveiktais tieslietu ministrijas pārraudzībā, maksātnespējas administratoru uzraudzībā, kā arī to, kāds ir Nacionālās apvienības redzējums par Latvijas nākotnes novadu karti.

Nacionālajai apvienībai ir arī stingrs redzējums par to, kā jāattīstās valsts imigrācijas politikai, kur turpmāk jābūt skaidram filtram ar mērķi, lai latviešu skaits augtu, pārējo samazinātos.

Interviju ciklā tika aicināti lielāko pilsētu kandidātu sarakstu līderi, bet no 26. maija Jānis Domburs intervē populārāko partiju līderus. Tāpat kā līdz šim pēc intervijām seko diskusijas ar sabiedrībā pazīstamām personībām un ekspertiem.

Iepriekš ciklā "Delfi TV ar Jāni Domburu" jau notikušās intervijas un diskusijas par tām iespējams noskatīties šeit.

Interviju un diskusiju ciklu finansē Latvijas Valsts kultūrkapitāla fonds no programmas "Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!