1940. gadā Latvijas neatkarība tika sagrauta, Latvija negribēja pievienoties Padomju Savienībai, tā pazaudēja valstisko neatkarību un pēc tam sekoja nežēlīgas Staļina režīma represijas, intervijā "Delfi TV" ar Jāni Domburu atzina Rīgas domes deputāta kandidāts, partijas "Saskaņa" līderis Nils Ušakovs. Tomēr viņš izvairījās to nosaukt par okupāciju.

Intervijā Ušakovs atzina, ka, runājot par tā dēvēto Zolitūdes traģēdiju, kad sabruka lielveikala "Maxima" griesti, viņš morāli par to būs atbildīgs līdz mūža beigām, taču, ja tiek runāts par apsūdzēto Rīgas būvvaldes darbinieku atbildību un domes neizdarību, tad būtu jāsagaida tiesas lēmums.

Tāpat viņš atzina, ka aptuveni 10%, ko pašvaldība tērē skolu un ielu remontiem, nav smieklīgi maz, ja pašvaldības paveiktais tiek vērtēts astoņu gadu griezumā.

Viņš atzina, ka vienmēr viss var tikt izdarīts labāk – "Jūs gaidāt no manis atbildi, ka to visu varētu izdarīt par 20% labāk," sacīja Ušakovs.

Pilnu "DELFI TV" interviju ar Jāni Domburu iespējams noskatīties šeit.

No 16. maija līdz 30. maijam "Delfi" katru darba dienu un svētdienās piedāvā īpašu pirmsvēlēšanu projektu "Delfi TV ar Jāni Domburu" – Rīgas un citu Latvijas lielāko pilsētu kandidātu sarakstu un populārāko partiju līderu intervijas, kā arī žurnālistu, ekspertu un sabiedrībā pazīstamu personību diskusijas.

Visu projekta laikā plānoto interviju un diskusiju kalendārs pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!