Latvijas galvaspilsēta ir kļuvusi daudz krieviskāka, savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), svinot 9. maiju, kļuvis par "Putina miera balodi", "DELFI TV ar Jāni Domburu" diskusijā pēc intervijas ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S) uzsvēra režisors Viesturs Kairišs.

Diskusijā, kas sekoja pēc Dombura intervijas ar Ušakovu, piedalījās Rīgas Stradiņa universitātes starpkultūru komunikācijas profesors Deniss Hanovs, teātra un kino režisors Kairišs, kā arī "Delfi" galvenais redaktors Ingus Bērziņš.

"Rīga ir kļuvusi daudz krieviskāka," norādīja Kairišs. "Es izmēru pēc sevis, kā es izeju cauri Vecrīgai, kas ir tāds tūrisma geto." Vietējiem cilvēkiem, atšķirībā no Igaunijas galvaspilsētas Tallinas, Rīgā nav, ko darīt.

Režisors pauda neizpratni par to, kā nacionālas nozīmes politiķis var iet uz padomju okupācijas leģitimizācijas simbolisko pasākumu un veltīt tam ārkārtīgi daudz uzmanības. "Tas jau ir tāds Putina miera balodis," secināja Kairišs. "Manuprāt, šausmīgākā Latvijas un Eiropas problēma, ka mēs nevaram izveidot eiropeiski orientētus krievus. Tas nesanāk un nesanāk."

No 16. maija līdz 30. maijam "Delfi" katru darba dienu un svētdienās piedāvā īpašu pirmsvēlēšanu projektu "Delfi TV ar Jāni Domburu" – Rīgas un citu Latvijas lielāko pilsētu kandidātu sarakstu un populārāko partiju līderu intervijas, kā arī žurnālistu, ekspertu un sabiedrībā pazīstamu personību diskusijas.

Visu projekta laikā plānoto interviju un diskusiju kalendārs pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!