Vai Jāņu svinēšana krastmalā būtu jāpārtrauc un vai Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) vēlēšanu programma Rīgā ir "zaļa", pēc "Delfi TV ar Jāni Domburu" intervijas ar Rīgas mēra amata kandidātu Armandu Krauzi (ZZS) vētīja eksperti.

Diskusijā, kas sekoja pēc žurnālista Jāņa Dombura intervijas ar Krauzi, piedalījās mūziķis un LTV raidījuma "Gudrs un vēl gudrāks" vadītājs Valters Frīdenbergs, biedrības "Zaļā brīvība" vadītājs Jānis Brizga, kā arī portāla "Delfi" žurnālists Filips Lastovskis.

Eksperti pārrunāja Rīgas mēra amata kandidāta solījumus un vēlētājiem piedāvāto, kritiski izsakoties par Krauzes piedāvājumu pārtraukt Jāņu svinēšanu krastmalā, kā arī pārspriežot to, vai ZZS programma ir gana "zaļa", gana konkrēta un gana daudz atšķiras no citām Rīgā kandidējošo partiju piedāvātajām programmām.

Lastovskis pauda viedokli, ka Krauze ir "viltus mēra kandidāts, kam ir jāizdara darbs un viņš to apzinās". Žurnālists skaidroja, ka, viņaprāt, Krauzem ir jāizliekas, ka ir kandidāts, kurš ir konkurētspējīgs, pašvaldības vēlēšanās kandidējot uz valsts galvaspilsētas vadītāja amatu. "Viņš cenšas saglabāt mērenību un gatavojas Saeimas vēlēšanām," rezumēja eksperts. Runājot par partijām, kas kandidē Rīgā, Lastovsksis sacīja, ka "opozicionārās partijas iet "Saskaņas" pavadā".

Savukārt organizācijas "Zaļā brīvība" vadītājs Jānis Brizga sacīja, ka pēc viņa domām ZZS trūkst "zaļas vīzijas", bet kopumā skatoties programmas ir līdzīgas visām partijām. Eksperts norādīja, ka viņu personīgi visvairāk interesē, ka partijas spēs parādīt savstarpējo atšķirību citai no citas un pārliecināt, ka vispār ir iespējams izpildīt to, kas sarakstīts programmās.

No 16. maija līdz 30. maijam "Delfi" katru darba dienu un svētdienās piedāvā īpašu pirmsvēlēšanu projektu "Delfi TV ar Jāni Domburu" – Rīgas un citu Latvijas lielāko pilsētu kandidātu sarakstu un populārāko partiju līderu intervijas, kā arī žurnālistu, ekspertu un sabiedrībā pazīstamu personību diskusijas.

Visu projekta laikā plānoto interviju un diskusiju kalendārs pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!