Kādā virzienā dodas Liepāja un kā augstais bezdarbs liek pārvērtēt līdzšinējo pašvaldības praksi, pēc "Delfi TV ar Jāni Domburu" intervijas ar Liepājas mēra amata kandidātu Jāni Vilnīti (LRA) sprieda eksperti.

Diskusijā, kas sekoja pēc žurnālista Jāņa Dombura intervijas ar Vilnīti, piedalījās mūziķis Igo, pilsētpētnieks Viesturs Celmiņš, kā arī portāla "Delfi" žurnāliste Kristīne Liepiņa.

Eksperti sprieda par etnisko plaisu pilsētā un līdzšinējo politiku pilsētā, kas nav bijusi principāla, tostarp tiek pieļauta sadarbība ar partiju "Saskaņa", kas, piemēram, Rīgā nav iespējams. Tāpat diskusijas viesi bija vienisprātis – pilsētā valda augsts bezdarbs un politisko līderu deficīts.

Kļūdu Liepājā ir ļoti daudz, atzina Igo. "Tas pats "Lielais dzintars", manuprāt, ir kļūdu virknējums, ko cilvēki dabūs strēbt gadu gadiem. Strebj šodien un strēbs vēl ilgi."

"Gribētos lepoties, bet tā kā neiznāk," iezīmēja Igo. Tikmēr Celmiņš veltīja asus vārdus pilsētas attīstībai. "Kā var nebūt nevienas niknas viesnīcas šeit?" vaicāja eksperts. "Ņemot vērā to, kas šai pilsētai ir dots, fantastisks starta kapitāls [...] es gribētu, lai Liepāja būtu atspērusies augstāk."

No 16. maija līdz 30. maijam "Delfi" katru darba dienu un svētdienās piedāvā īpašu pirmsvēlēšanu projektu "Delfi TV ar Jāni Domburu" – Rīgas un citu Latvijas lielāko pilsētu kandidātu sarakstu un populārāko partiju līderu intervijas, kā arī žurnālistu, ekspertu un sabiedrībā pazīstamu personību diskusijas.

Visu projekta laikā plānoto interviju un diskusiju kalendārs pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!