Projektā "Delfi TV ar Jāni Domburu" politiķi, kas vada pašvaldību vēlēšanu sarakstus, kas saskaņā ar aptaujām iekļūs vai arī varētu būt tuvu iekļūšanai Rīgas domē, intervijās skaidroja gan savus mērķus un ieceres pašvaldībā, gan taisnojās par līdzšinējām kļūmēm.

Cikla gaitā kopumā 20 intervijās un 22 diskusijās videotiešraidē piedalījās 18 politiķi un 53 dažādu jomu profesionāļi. Šo tiešraižu ieraksti apskatāmi šeit.

Nils Ušakovs

1940. gadā Latvijas neatkarība tika sagrauta, Latvija negribēja pievienoties Padomju Savienībai, tā pazaudēja valstisko neatkarību un pēc tam sekoja nežēlīgas Staļina režīma represijas, intervijā "Delfi TV" ar Jāni Domburu atzina Rīgas domes deputāta kandidāts, partijas "Saskaņa" līderis Nils Ušakovs. Tomēr viņš izvairījās to nosaukt par okupāciju.

Lasīt vairāk

Armands Krauze

Mēs varam Zaļo un zemnieku savienību (ZSS) saukt par prezidenta partiju, trešdien intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" atzina Rīgas domes deputāta kandidāts Armands Krauze (ZZS). Vaicāts par to, kas mainījies kopš 2013. gada, kad Krauze pirmo reizi startēja pašvaldības vēlēšanās Rīgas sarakstā, kandidējot uz pilsētas vadītāja krēslu, Krauze lēsa, ka toreiz, 2013. gadā, vairāk bija saistīts ar lauksaimniecību un nebija "iegājis politiskajā apritē". Patlaban viņš esot guvis plašāku politisko pieredzi un uz visu skatoties daudz plašāk, tāpat arī viņš lielīja savu partiju apvienības sarakstu.

Lasīt vairāk

Baiba Broka

Daudzās darbavietas, ko uzrāda amatpersonas deklarācija, nav nekāds nepanesams smagums, jo visi darbi ir izdarāmi. Arī trīs, četras dienas mēnesī darbā Rīgas domē ir pietiekami savu vēlētāju interešu aizstāvībai. Savukārt gaidāmajās vēlēšanās Baiba Broka (NA) startē tikai ar mērķi uzvarēt un uzvaras gadījumā ikviena saimnieciska lēmuma pamatā būs latviešu darba tikums. To politiķe sacīja intervijā portāla "Delfi" projektā "Delfi TV ar Jāni Domburu".

Lasīt vairāk

Juta Strīķe

Rīgas dome (RD) blēžus pieņēma darbā ātrāk nekā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), kurā tobrīd vēl aktīvi strādāja Juta Strīķe, spēja tos izķert un aizturēt, intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu", runājot par blēžiem un augstākā līmeņa neliešiem, atzina Jaunās konservatīvās partijas (JKP) biedre un Rīgas domes deputāta amata kandidāte Strīķe.

Lasīt vairāk

Vilnis Ķirsis

Tuvākais laiks parādīs partijas "Vienotība" dzīvotspēju, un Rīgas vēlēšanas būs viens no atslēgas punktiem. Tā portāla "Delfi" projektā "Delfi TV ar Jāni Domburu" intervijā uzsvēra Rīgas domes deputāta amata un mēra posteņa kandidāts, Saeimas deputāts Vilnis Ķirsis ("Vienotība").

Lasīt vairāk

Mārtiņš Bondars

Rīgas domes deputāta kandidāts Mārtiņš Bondars (LRA, "Latvijas attīstībai") nenožēlo, ka 2014. gadā Saeimas vēlēšanās kandidējis kopā ar Artusu Kaimiņu, kurš vēlāk lēma no partijas izstāties, savukārt partijas biedru Rolandu Poguli, kurš izteicies, ka vēlēšanās neatbalsta Bondara kandidatūru, sauc par nodevēju.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!