Foto: LETA

"Daugavpils domes priekšsēdētājam Jānim Lāčplēsim ("Vienotība") ir jāatkāpjas no ieņemamā amata, pirms viņu ar kaunu būs patriekuši paši vēlētāji," paziņoja Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš.

"Pēdējo četru gadu laikā "Daugavpils siltumtīklu" jaudas tika daļēji privatizētas ar Lāčplēša saistītiem uzņēmējiem (SIA "IIG Energy", SIA "Cefus", SIA "Latneftegaz", SIA B-Energo", SIA "Biosil", SIA "Dienvidlatgales īpašumi", SIA "RB Vidzeme") un "Rietumu bankas" finansētu koģenerācijas biznesu, kuru ieņēmumi pēdējo gadu laikā ir palielinājušies divas, trīs reizes un kuru patiesie īpašnieki ir atrodami Kipras Uzņēmumu reģistra datu bāzēs. Izsniegto licenču likumību koģenerācijas elektrostacijām pašlaik pārbauda Ekonomikas ministrija," paziņoja deputāts.

"Problēmas pilsētas siltumtīklu darbībā jau ir konstatējusi Valsts kontrole, norādot uz siltumenerģijas tarifa paaugstinājuma riskiem. Pilsēta savām vajadzībām iepērk jau virs 52% siltuma (iepriekš - 24%), saražotās siltumenerģijas pašizmaksa ir dubultojusies līdz 11,82 euro/MWh (iepriekš - 6,38 euro/MWh). Uzņēmēji šādu attieksmi ir ieguvuši kukuļojot pašvaldības deputātu, šādi iepriekš nodrošinot Lāčplēša ievēlēšanu par domes priekšsēdētāju, par ko Ģenerālprokuratūra jau ir uzdevusi veikt izmeklēšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam," norāda Elksniņš.

"Atkritumu apsaimniekošanas jomā, Lāčplēsis ir nodrošinājis ar uzvaru "Clean-R", kas, krāpjoties ar tilpuma un svara vienību koeficientiem, no iedzīvotājiem nepamatoti piedzina 1143 miljonus eiro, cita starpā iekasējot dabas resursu nodokli, kas valsts budžetā iemaksāts tā arī netika. Par minētiem faktiem ir uzsāktas pārbaudes KNAB, Iepirkumu uzraudzības birojā un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā," skaidro deputāts.

"Celtniecības jomā iepirkumus saņem ar Lāčplēsi un "Vienotību" un Latgales partiju saistītas personas iepriekš vairākkārt tiesāti noziedznieki, kas iepriekš mēģinājuši arī privatizēt Daugavpils pašvaldības namu pārvaldnieku," norāda Elksniņš.

"Šo visu koruptīvo darbību rezultāti - finansē visu "Vienotības" un Latgales partijas politiku visā Latgalē. Korupcija un attiecību kārtošana pilsētā ir Sicīlijas organizētās noziedzības līmenī," uzskata Elksniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!