Foto: LETA

"Konkurences padomei kā "Vienotības" vadītās ministrijas padotībā esošai iestādei, pirms komentēt politisko partiju piedāvājumus, būtu jāieskatās spogulī un jāatbild uz jautājumiem - līdz kam savā attīstībā ir nonākuši aptieku tīkli, ļaunprātīgi izmantojot dominējošo stāvokli, piekopjot negodīgu mazumtirdzniecības praksi un uzskrūvējot cenas," norāda Saeimas deputāts, partijas "Saskaņa" līderis Andrejs Elksniņš.

"Licenču izsniegšana aptiekām atbilst vienīgi pašreizējo tīklu interesēm, kurā tirgus dalībnieki ir pret konkurences paplašināšanu. Farmaceitiem vairs gandrīz nekas nepieder. Arī Ministru kabineta līmenī noteiktajā kompensējamo recepšu medikamentu cenas regulējumā jau ir ietverts aptieku uzcenojums, kas dzen cilvēkus nabadzībā," uzskata deputāts.

"Konkurences padomei būtu jāmācas no Somijas, kur uz Helsinku Universitātes slimnīcas bāzes visā valstī ir izveidots aptieku tīkls, kas bauda valsts atbalstu, padarot zāles, kas tik ļoti nepieciešamas iedzīvotājiem, pieejamas. Tikmēr Latvijā, aptieku tīkli jau pērk poliklīnikas un slimnīcas," skaidro Elksniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!