Foto: LETA
Administratīvajā rajona tiesā ierosina lietu par Ināras Vilkastes svītrošanu no partijas "Par Neatkarīgu Latviju!" Rīgas domes saraksta. Vilkaste lēmumu vēlas apstrīdēt.

Vislatvijas Sociāldemokrātu kustības "Par Neatkarīgu Latviju!" Rīgas deputāta kandidāte Ināra Vilkaste ir apstrīdējusi Administratīvajā rajona tiesā Centrālās Vēlēšanu komisijas lēmumu svītrot viņu no kandidātu saraksta uz Rīgas domi un Administratīvā rajona tiesa lietu ir ierosinājusi, lieta tiks izskatīta 23. maijā.

Vilkaste "Es uzskatu šo lēmumu par netaisnīgu un politisko pasūtījumu, jo sodu, kas bija uzlikts Latvijas specdienestu organizētajā krimināllietā nomaksāju pirms gada un saņemot deputāta mandātu sodāmība jau būs dzēsta. Pati krimināllieta un sodāmības esamība ir farss, ko organizēja tās personas, kas tagad pametot darbu specdienestos raujas uz Rīgas domes siltajiem krēsliem, kur varēs turpināt savas afēras jau citā statusā. Bet manis svītrošana no Rīgas domes deputātu kandidātu sarakstiem tiks pārsūdzēta arī Eiropas Kopienu tiesā Luksemburgā, ka tas izteikts prejudiciālajā lūgumā Administratīvai rajona tiesai!"

"Uzskatu, ka liegums man kandidēt ir formālisms, jo ir bijuši fiziski un morāli draudi, fiktīvas krimināllietas un sodāmības, tagad valsts specdienesti ķeras pie pēdējā salmiņa un mēģina izrēķināties politiķi, nesaprotot to, ka ar to vien nostiprina gan manas, gan partijas pozīcijas ne tikai Rīgas, bet arī Saeimas un Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Ceru, ka cilvēki no novērtēs un sapratīs!" teica Vilkaste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!