Foto: LETA
Nacionālās apvienības (NA) Rīgas domes frakcija lūgusi Rīgas domes (RD) vadībai sniegt skaidrojumu par paredzētā rokgrupas "Bi-2" bezmaksas koncerta Lucavsalā organizēšanas finansiālajiem avotiem. Koncerts izmaksā vairāk par 200 000 eiro, ziņo NA preses sekretāre Aiga Aizpuriete.

Koncertu rīko Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB) - nodibinājums, kur 70% pieder RD, kam dome katru gadu piešķir apjomīgas dotācijas no pašvaldības budžeta dažādu pasākumu rīkošanai.

"Zinot to, ka Rīgas dome katru gadu vairāku miljonu eiro dotāciju piešķir Rīgas Tūrisma attīstības birojam pasākumu rīkošanai, lūdzu sniegt paskaidrojumu par RTAB grupas "Bi-2" koncerta finansēšanu un vai šajā gadījumā netiek izmantoti Rīgas domes nodokļu maksātāju līdzekļi", norāda Dainis Locis, NA Rīgas domes frakcijas vadītājs.

"Kā mēs labi zinām, Rīgā pietrūkst līdzekļu daudzām nepieciešamām lietām – bērnudārziem, iekšpagalmu remontiem un daudzām citām, bet domes vadība kārtējo reizi atrod veidu kā nelietderīgi tērēt rīdzinieku naudu pirmsvēlēšanu laikā," teica Locis.

"Mēs uzskatām, ka šāds pasākums priekšvēlēšanu laikā ir esošās domes vadības mēģinājums organizēt sev priekšvēlēšanu kampaņu par pašvaldības līdzekļiem. Mēs sekosim, lai koncerta laikā netiktu veikta politiskā aģitācija un aicinām to darīt arī atbildīgās institūcijas," sacīja partijas Rīgas domes frakcijas vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!