Foto: Publicitātes attēli
Trešdien Pārgaujas novada Vēlēšanu komisijai iesniegts otrs deputātu kandidātu saraksts - Vēlētāju apvienība "Domubiedri", tādējādi paužot nepieciešamību mainīt un uzlabot esošo situāciju Pārgaujas novadā. Vēlētāju apvienības "Domubiedri" mērķis ir, saglabājot katra pagasta savdabību, kopīgi veidot stipru novadu, kurā katram cilvēkam ir nozīmīga vieta, kurā katrs cilvēks ir vērtība.

Ar šo sarakstu 2017. gada pašvaldību vēlēšanās startēs jau pieredzējuši cilvēki, kuri ilgstoši darbojušies gan novada izpildvarā, gan arī sabiedriskās aktivitātēs vietējā un nacionālā merogā, kā arī līdz šim tiešā veidā ar novada pašvaldības darbu nesaistīti cilvēki, taču spēcīgi katrs savā darbības nozarē.

Sarakstā ar pirmo kārtas numuru startē Alfs Lapsiņš, kurš šobrīd ir Pārgaujas novada domes opozīcijas deputāts (2013. gadā pašvaldību vēlēšanās startēja sarakstā "Novada balss"), ap sevi pulcējot spēcīgu un pieredzējušu 12 cilvēku komandu.

"Sākotnēji nebiju izvirzījis sev skaidru mērķi kandidēt šajās pašvaldību vēlēšanās, taču mani pārsteidza novadnieku aktivitāte un vēlme darboties, lai mainītu esošo situāciju un viestu pozitīvas, iedzīvotājiem labvēlīgas pārmaiņas Pārgaujas novadā. Tādēļ arī startējam ar nosaukumu "Domubiedri", jo tieši vienots viedoklis ir tas, kas mūs visus saveda kopā. Mūsu galvenā vērtība ir cilvēks un novada vadības darbībai ir jābūt vērstai uz iedzīvotājiem, uz to, lai ikviens novada iedzīvotājs justu, ka šī ir viņa vieta, ka Pārgaujas novads ir tā vieta, kur dzīvot, veidot ģimeni un īstenot savas idejas, sapņus. Esošajā domes sastāvā darbojos opozīcijā un jau iepriekš publiski esmu paudis neapmierinātību ar esošās novada vadības darba stilu, kas neliecina ne par patiesām rūpēm par sava novada iedzīvotājiem, ne arī par viņu dzīves apstākļiem. Iespējams, ka to var skaidrot ar esošās varas iesūnošanu, jo trūkst veselīgas konkurences. Tas ir jāmaina. Protams, ir jomas, kurās viss darbojas labi un mūsu mērķis ir labās lietas saglabāt, taču skaidrs, ka akūti nepieciešamas arī pozitīvas pārmaiņas, lai novads attīstītos un kļūtu par labvēlīgu vidi iedzīvotājiem," skaidro Lapsiņš.

Paužot savu atbalstu, Vēlētāju apvienības "Domubiedri" sarakstu šodien iesniedza puķkopis, selekcionārs, pasaulē lielākās un unikālās krokusu kolekcijas saimnieks, Latvijas Zinātņu akadēmijas bioloģijas zinātņu goda doktors Jānis Rukšāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!