Foto: F64

Partijas "Saskaņa" saraksta līderis pašvaldību vēlēšanās Liepājā būs pašreizējais Saeimas deputāts Valērijs Agešins. Šī bija viņa iniciatīva, ko partijas līderi uztvēra ar izpratni un atbalstu, norādīja Agešins.

Politiķis norādīja, ka šādi nolēmis rīkoties vairāku iemeslu dēļ. Viņš sacīja, ka regulāri tiekas ar iedzīvotājiem Liepājā, un viņus satraucot Liepājas pašvaldības problēmas, nevis lielā politika.

Tāpat Agešins piebilda, ka līdzšinējais šī politiskā spēka darbs Liepājā ir izgāšanās, tomēr tagad izveidota jaunā komanda, kurā ir "stipri un atbildīgi cilvēki". Politiķis pastāstīja, ka Liepājas sarakstā kandidēs gan partijas vecbiedri, gan arī jaunpienācēji.

"Saskaņas" rindās Liepājā pērn notika šķelšanās, un divi Liepājas domē pārstāvētie deputāti - Jurijs Hadarovičs un Romans Miloslavskis - no šīs partijas ir izslēgti. Šī gada janvārī viņi nodibināja jaunu partiju "Liepāja kvadātā", lai startētu pašvaldību vēlēšanās.

Toreiz Agešins skaidroja, ka "šie cilvēki vairāk sadarbojušies ar Liepājas partiju un Uldi Sesku nekā ar "Saskaņas" biedriem". Šodien Agešins pauda, ka vienīgais, ko viņš var pateikt par iespējamo sadarbību ar Liepājas partiju jaunajā sasaukumā, ir tas, ka esošais sadarbības modelis ar šo politisko spēku nav veiksmīgs.

Agešins ir "Saskaņas" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks, viņš darbojas parlamenta Nacionālās drošības komisijā, kā arī Juridiskajā komisijā.

"Saskaņa" jau iepriekš paziņoja, ka tās līderis pašvaldību vēlēšanās Daugavpilī būs Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš, bet Jūrmalā - parlamentārietis Ņikita Ņikiforovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!