Foto: LETA
Rīgas domes "Vienotības" frakcijas deputāte Baiba Brigmane ir pieprasījusi iekļaut nākamās Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdes darba kārtībā jautājumu par Izglītības, kultūras un sporta departamenta īstenoto politiku, samazinot klašu skaitu Rīgas ģimnāzijās 2017./2018. mācību gadā.

Pēc Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta rīkojuma vairākām valsts ģimnāzijām galvaspilsētā liegts atvērt jaunas klases 7. un 8. klašu grupās. Tas nozīmē, ka jaunajā mācību gadā valsts ģimnāzijās Rīgā uzņemamo skolēnu kopējais skaits samazināsies par vismaz 120 audzēkņiem.

"Rīgas domes vadībai nekavējoties jāpārtrauc mēģinājumi apzināti un mērķtiecīgi samazināt izglītības kvalitāti Rīgā, no vienas puses ierobežojot labāko skolēnu iespējas mācīties ģimnāzijās, no otras puses, aizstāvot atsevišķas mikrorajonu skolas, kurās bērni nevar iegūt pat apmierinošu izglītību," aicina Baiba Brigmane.

Latvijas Izglītības ministrs Kārlis Šadurskis uzskata, ka lēmums samazināt klašu skaitu galvaspilsētas ģimnāzijās ir pretrunā ne tikai ar Izglītības attīstības politikas pamatnostādnēm un Saeimas doto uzdevumu veidot uz kvalitāti orientētu skolu tīklu, bet arī ar starptautisko organizāciju, OECD un citu ekspertu rekomendācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!