Foto: F64

Bijušais Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš ("Vidzemes partija"), kurš parakstīja vekseli par 200 miljoniem eiro, atkārtoti kandidēs pašvaldību vēlēšanās, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā.

Āboliņš pašvaldību vēlēšanās startēs ar piekto kārtas numuru no partijas "Kristīgi demokrātiskā savienība". Saraksta līderis ir Lielvārdes novada Sporta centra direktors Ainars Puķītis.

Jau vēstīts, ka kopumā pašvaldību vēlēšanām pieteikti 8883 kandidāti no 588 sarakstiem.

Pašvaldību vēlēšanas notiks jūnija pirmajā sestdienā.

Kā ziņots, 2015. gada decembra sākumā tapa zināms, ka bijušais Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Āboliņš Valsts kasē iesniedzis iesniegumu, kam pievienots vekselis par 200 miljoniem eiro.

Pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Vita Volonte (RA) toreiz apgalvoja, ka par to iepriekš neesot ticis informēts neviens domes darbinieks vai deputāts.

Ņemot vērā minēto, Lielvārdes novada dome anulēja Āboliņa paraksta tiesības un nolēma tiesībsargājošajām iestādēm lūgt izvērtēt bijušā domes priekšsēdētāja rīcību. Savukārt pats Āboliņš atkāpās no amata.

Vēlāk bijušais domes priekšsēdētājs skaidroja, ka, noslēdzot vērienīgo darījumu, Lielvārdes pašvaldība būtu ieguvusi papildu līdzekļus, kas tiktu investēti novada attīstībā. Pēc viņa teiktā, darījumam nav nekādu nosacījumu, nebūtu nepieciešams ņemt aizdevumus, jo, ja vekselis tiktu parakstīts, tam klāt būtu līgums par finansējumu - alternatīvā finansējuma piesaistīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!